Новини

Мідії під винним соусом

-Ержіка, тобто я, як і всі порядні закарпатці цього літа відпочиває на морях. Поки Пішта ніжить свої тіла під пекучим сонцем, бо треба файно виглядати на фото, я розкажу, як готувала страву, яку до тепер не готувала взагалі. І навіть не їла ці морські драглі, тобто мідії. Мушу ж відповідати європейським стандартам, то довелося спробувати :)

 

«Перед тим, як приготувати мідії, їх треба купити», - таку першу пораду я нагуглила в інеті. Ха-ха три рази :) Хай купують самі, заморені жителі мегаполісів. У нас – натуральний свіжак! Пішта онде за пігодини наловив цілий міх. Скажу, що виглядали ці штуки зовсім неапетитно: ракушки з нальотом, наростами і ще всякою морською «приправою». Тому я їх ще півгодини шкрябала, щоб мушлі були гладкі та без піску. До речі, мідіями можна добряче траванутися, пише інтернет. Тому їх треба готувати того ж дня, як наловите ( або заморозити).  Увагу: ракушки мають бути закритими, якщо є якісь відкриті – зразу викидайте! Середина вже здохла і непридатна до приготування.

 

Отож, наловили, почистили, відклали у миску з водою убік. І готуємо рідину, в якій їх будемо варити. Рецептів з мідіями,як виявилося, тьма-тьмуща. Але я обрала те, які продукти мала під руками.

1.       - Мідії (десь кіло)

2.       - Цибуля (одна велика)

3.       - Перець чорний (на око)

4.      -  Приправа до риби від узбека з зеленого базару (на око)

5.       - Олія (грам 10, щоб посмажити цибулю)

6.       - Вино біле, сухе, мускатне (півсклянки)

 

Беремо каструльку, ріжемо цибульку, підсмажуємо на олії до золотистого кольору, додаємо перчику, приправки, доливаємо винця. І – кидаємо отих відполірованих мною мідій :) 

 

 Закриваємо кришку і тушимо все це хв. 5-7, доки мідії не почнуть розкриватися. Перетримувати теж не варто, бо будуть жорсткі як гума.

О, щось почало клацати. Це мідії повідкривалися! Знімаємо баняк з комфорки -  і морепродукти до столу!

 

Но, парада! Сіли ми з Піштою, закликали сусідів та почали тоті делікатеси на світ божий витягати і ковтати. Пиво, все як має бути. Спочатку я з недовірою дивилася на ту субстанцію, але нічо так, втягнулася. Смачно, особливо як занурювати їх у винний соус із спеціями, який файно дійшов у каструльці з мідіями.

Посиділи файно :) І на другий день живі були :) Ждітє, ще щось напишу незабаром. 

Звиняйте за якість фото, не напрягались :)

А останнє фото - майже як про нас ;-)

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.