Новини

Мохіто по-закарпатськи

Ні, у таку спеку неможливо працювати. Плавиться все, включно з мозком. Тому треба той мозок задобрити, наприклад, традиційними літніми модними напоями. O, мохіто. Самій  його готувати сумно і пити теж. То ж я подалася у гарну компанію і прихопила із собою необхідні інгредієнти. Якраз прочитала перед цим на Zaholovok.com.ua матеріал у тему, реалізую пункт №12!

Рецепт можна легко знайти в інтернеті. Ось що там пишуть: алкогольний мохіто (трохи алкоголю мені не завадить!) традиційно складається з шести інгредієнтів: ром, газована вода, цукор, лайм, м'ята і лід. Ще тут пишуть, що останнім часом для прискорення приготування коктейлю замість окремих газованої води і цукру використовують різні солодкі напої типу "Спрайт". Бридота :( У моєму мохіто хімічних шипучок не буде!

Отож рецепт з розрахунку на 1 склянку:

  • лайм - 1 шт,
  • свіжа м’ята  - кілька гілочок,
  • ром - 50 мл (я клала на смак),
  • коричневий цукор (хоча хтось кладе і білий, або цукровий сироп)
  • сильногазована вода
  • колотий лід

 

У деяких готелях Гавани в мохіто додають також ангостуру, пише Вікіпедія.. Але я обійдуся місцевими продуктами.

Зразу скажу, що свіжого лайма я не знайшла. Якісь засохлі плоди у двох супермаркетах відбили мені охоту шукати лайм і я вирішила взяти лимон. Цитрусовий, як не як.

Ліричний відступ: рецепт мохіто з'явився в Гавані, столиці Куби, в маленькому кафе-ресторані La Bodeguita del Medio. Кубу люблю заочно страшно і хочу туди поїхати. Тому мохіто – якраз те, що треба.

Отож. Беремо склянки, такі, які не тріснуть від натиску (далі поясню, від якого). Кидаємо туди кілька листочків м’яти, кубики коричневого цукру, дольку-дві лайму(лимону) і розминаємо (у мене такий маленький дерев’яний товкачик є). М’ятний аромат вже валить з ніг!

Додаємо рому, на око. Ооо! Ізвінітє, правда, не в оригінальній тарі мій ром :)

Вкидаємо кілька кубиків льоду і заливаємо все газованою водою. У мене є милий гламурний сифон і я його спеціально притарабанила для такого «дєла».

Мохіто готове, можем листочок м’яти чи лайму(лимону) для красоти причепить!

Куба- ти моя мєчта! Коли-небуть я до тебе доберуся! А поки побалдію з мохіто у файній компанії :)

 

P.S. Фото всі мої, крім останнього :)

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.