Новини

Закарпатський гуморист та ресторатор розробив спеціальні "драконячі" сувеніри

Чудернацькі новорічні сувеніри готує для своїх гостей відомий закарпатський гуморист та ресторатор, власник етно-ресторану «Деца у нотаря» Павло Чучка. З простої пляшки з-під горілки робить веселі подарунки на пам'ять про 2012-ий. Батареї використаних пляшок, щоправда незвичної форми, виставлені на широкому столі: тут їх, зігнутих у різні боки, доводять до кондиції. Розмальовують та наповнюють рідиною. Як і навіщо розповідає сам автор ідеї новорічного подарунка “made in Deca”.


«Це новорічний сувенір, нестандартний,  ручної роботи. Беремо півлітрові пляшки  від горілки «Столичної» і нагріваємо у муфельній печі до такого стану, коли скло, де тонше—згинається, а де міцніше -- тримається купи. Виходять  нестандартні ємності. Вони ніби і поламані, але стоять на ногах і придатні для використання.  Далі на пляшку наноситься малюнок з драконом і напис «Випусти мене у 2012 році. Ялинковий змій, а не зелений». Картинка покривається білою фарбою, щоб її було видно зсередини. Фактично це екран, --каже Павло Чучка,-- на нього зовні  наносимо  зображення Діда Мороза. Коли у пляшку наливаємо води чи горілки, діє ефект лінзи: намальований дракон збільшується у два з половиною рази і ніби вилазить».

Виготовлення сувеніру займає 2 дні—один день плавлять плашки, інший—розмальовують. Над процесом працюють двоє художників-самоучок Михайло та Юра. Хлопці дуже люблять малювати, — каже про них власник ресторану.

Придумав веселу пам’ятку про 2012 рік Павло Чучка сам. А от технологію з пляшками підгледів на фестивалі у Мішкольці (Словаччина) минулого року. «Але там тара була розплавлена ущент, стадія, придатна до використання була пропущена. Розплавити скло-це не чудо, складніше дотриматися усіх режимів, щоб пляшка змогла бути у використанні,-- коментує Павло Чучка і демонструє  браковані вироби, які не витримали печі.— Пляшка від горілки м’якне при 750-800 градусах, від шампанського — при 1100 градусах. Фарби використовуємо акрилові, масляні дуже довго сохнуть».
 За словами автора, сувенір можна дарувати весь наступний рік. Три штуки павло Чучка вже презентував. Каже, що реакція була несподіваною. «Сама пляшка чудна, а як налити горілку чи сливовицю—то виходить незвичайний ефект. Але треба, щоб рідина була прозорою. Дракон повинен світитися і лякати червоною пащею.

Сувенірів у Деці планують виготовити кілька десятків. З ними і зустрічатимуть гостей.

Ірина Бреза, Zaholovok.com.ua

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.