Новини

Від зерна – до хліба. Як діти вчилися цінувати працю інших

Цілий рік тривав проект відомої закарпатки Аліси Смирної "Від зерна до хліба". Головна ідея - не лише показати дітям весь процес вирощування пшениці та виготовлення хліба, а й безпосередньо залучити їх до справи. Восени минулого року в Дубриничах діти засіяли поле зерном пшениці, удобряли його, відтак - збирали урожай, сушили і мололи зерно. А нещодавно уночі зібралися у пекарні "Лаборця, 2" в Ужгороді, аби самостійно, але з допомогою досвідченої пекарки Ірини Мельник, виготовити свій власний хліб. Після довгих нічних годин роботи в пекарні, діти скуштували хліб і булочки, які спекли самі. А зранку на наступний день кожен з учасників проекті поніс по свіжій хлібині до школи - розповісти однокласникам, як народжується хліб і скільки зусиль потрібно докласти для того, аби він з'явився у нас на столі.

Фото Ані Семенюк

Відео дивіться у розділі "Мультимедіа". 

Про початок проекту "Від зерна до хліба" читайте у розділі "Життя по-закарпатськи". Фоторепортаж зі збору урожаю дивіться тут

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.