Новини

Ужгородські студенти провели презентацію закарпатських продуктів

Нещодавно в Ужгороді відбулася презентація-дегустація продуктів і напоїв, виготовлених на Закарпатті із нашої ж сировини. Про це повідомляє Медіацентр УжНУ.

«На честь свята «Молоде вино», яке проводиться в Ужгороді вже увосьме поспіль, Інститут туризму Карпатського регіону разом із Асоціацією виноградарів та виноробів Закарпаття влаштував кілька святкових акцій в Ужгороді, фаєр-шоу від «ДрагонФлай» на вулиці Корзо, де було відкорковано першу бочку цьогорічного вина, дегустацію «Божоле Нуво» від Жоржа Дюбофа, а також святкову акцію «Народжене в Закарпатті» – куштування різних гастрономічних родзинок нашого краю.

Представили сири з міні-сироварень Закарпаття, мінеральні води різних виробників, спеції, зокрема перець, що росте в Закарпатті, різновиди карпатської солі (Солотвино, Шандрово), місцеві різновиди горіхів (ліскові, грецькі, мигдаль), насіння (гарбузове, соняшникове, льонове, кминове), фрукти (яблука, сливи, груші, ківі, хурма).

Також окремо відбулася дегустація екзотичних спецій, цитрусових – куштували передусім студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» УжНУ, які підготували якісну дегустаційну екскурсію по кожній презентації.

Заплановано й розробити й науково-популярний опис цієї акції з дальшою популяризацією в гастрономічних закладах Закарпаття», – прокоментував подію туризмознавець, професор Федір Шандор.

Автор: Анна Семенюк
Новини інших ЗМІ
Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.