Новини

Топ 10 фактів про закарпатську каву

Туризмознавець Федір Шандор визначив 10 найбільш цікавих фактів про закарпатську каву.

  • 1318 рік – італійські Другетти привезли традицію кавування до Закарпаття
  • 175 гривень – найдорожче еспресо «Аль-Ідрісі» у кав’ярні «Штефаньо», Ужгород
  • 1 гривня – найдешевше еспресо на  аграрному ринку в Ужгороді
  • В Ужгороді знаходиться найповніша кавова колекція з країн «кавового поясу»
  • Щоденно на Закарпатті випивають тисяч порцій еспресо
  • Кавова чашечка на Закарпатті називається «фінджа»
  • Закарпатський кавоман в середньому за день випиває від 3 до 7 еспресо
  • 98,7% закарпатців п’ють смажену молоту зернову каву
  • Закарпатські кавові баристи спеціально були привезені до Москви для обслуговування спортсменів на Олімпіаді-80
  • В Ужгороді встановлені «кавові» пам’ятники – кавовій фінджі, каво ману і ведмедику-кавоману
Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.