
Традиційний гастрономічний фестиваль сливового леквару пройде 26 серпня у селі Геча Берегівсього району.
Це вже 4 фестиваль, що демонструє традиції Закарпаття у переробці слив та приготуванні сливового леквару, - повідомили в Турінфоцентрі.
Програма фестивалю:
7.00 – Установка котлів, миття слив
9.00 – Підготовка до варки леквара
9.00 – Постійне помішування леквара (приблизно до 18.00) до його готовності
9.00 – 19.00 – Куштування та покупка страв з лекваром (цібере, леквар, гамбовці з сливами, калачі, вареники, вертуни з лекваром, млинці з лекваром, слив'янка)
10.00 – Церковне богослужіння у реформаторській та греко-католицькій церквах
13.00 – Конкурс на найсмачнішу угорську страву, в номінаціях: бограч-гуляш, гуляш з фасолею, Рибна юшка по угорське, голубці
14.00 – Урочисте відкриття
Культурна та розважальна програма
Конкурс краси в 3 вікових категоріях
15.00 – Змагання по футболу
17.00 – Оголошення переможців з виготовлення національних страв: бограч- гуляш, гуляш з фасолею, рибна юшка по угорське, голубці
18.00 – Оголошення переможців з варки леквара
20.00 – танці до світанку