Новини

На Берегівщині наввипередки різали свиней та готували апетитні страви

Традиційний закарпатський фестиваль гентешів (різників) сьогодні відбувся у селі Геча Берегівського району. На фесті, який проводиться вже ушосте, були представлені понад двадцять команд різників та кухарів, навіть іноземних. Фестиваль відвідало понад три тисячі туристів.

Багато «глядачів» прибуло з – за меж області, під’їжджали цілими туристичними автобусами. А дегустувати було що! Кожна команда готувала до 15 страв із свинини. І гурку. і пікницю, шкварки, м'ясо печене, м’ясо тушковане, з капустою, брусницею тощо. Найкращі отримали призи у численних номінаціях. Чи не найбільше призів зібрала команда Павла Тізеша із села Ботар – в 11-ти номінаціях. Крім того пропонували свою продукцію і винороби. Найкраще на морозі «йшов» глінтвейн, різноманітні настоянки  та традиційна горілка.  

Дивіться фоторепортаж Олександра Поповича із фестивалю тут і тут.

Новини інших ЗМІ
Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.