Новини

Як субсидії вплинули на оплату комунальних послуг закарпатцями. ІНФОГРАФІКА

Як відомо, уряд став масово призначати субсидії закарпатцям після серйозного підняття цін на ряд комунальних послуг. По ідеї, це мало допомогти населенню краще справлятися з новим фінансовим тягарем. Саме тому ми вирішили подивитися, що ж з цього вийшло на практиці. 

За основу взяли період з жовтня 2014 року, адже десь у такий час люди задумуються, що скоро зима і варто подбати про субсидії. І завершили врешті жовтнем цього року, за який ГУС в Закарпатській області вже підсумував інформацію.

На першому графіку ми бачимо, як закарпатці зверталися за субсидіями і як зростала загальна кількість домогосподарств, які ці субсидії отримували. Пожвавлення інтересу бачимо з травня 2015 року, коли, власне і стартувала кампанія масових субсидій, а також у традиційний осінній період. Загалом же графік показує серйозну тенденцію росту. Нагадаємо, за останніми даними вже 30% домогосподарств краю отримують цей вид державної допомоги.

На другому графіку, ми намагалися власне з’ясувати, чи вплинула така масова виплата субсидій на компослуги на рівень їх оплати. Відповідь неоднозначна. У той час, як ми бачимо стабільний ріст кількості отримувачів компослуг, сама оплата є дуже нерівномірною і тут складно простежити якусь тенденцію. Варто додати, що подібно змінюється і середній розмір субсидій.

Тенденція загалом свідчить, що люди починають краще платити компослуги і навіть погашати борги після Нового Року, однак далі платять менше. І загалом у більшій кількості періодів рівня 100% оплати наш графік не сягає.

Цілком імовірно, втім, що без призначення субсидій ми би бачили картину іще гіршу.

Читач (не перевірено)

Субсидії нараховуються повільно. Хто здав документи вперше на субсидію (з початку жовтня і до 8 грудня - результату нема)по крайній мірі в Ужгородському районі. Мабуть на це є поважна причина в працівників (багато субсидіантів). Дуже не просто ходити вичікувати чергу, щоб ускорити процес нарахування. А ще виникають не порозуміння з газовиками, електриками , в разі не оплати за газ, ел.
Так, що ці субсидійні подачки від держави відберуть здоров"я не в одного жителя Закарпаття.

чт, 08/12/2016 - 17:08 Постійне посилання
Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.