Новини

В Ужгороді розкривають таємниці високої кухні

Ужгородський ресторан "Фанфан" вирішив розкрити секрети своєї кухні, адже постійні клієнти закладу часто цікавляться рецептами та приготуванням страв.  Розпочали з майстер-класів, під час яких шеф-кухар ресторану Михайло Купець демонструватиме приготування гастрономічних шедеврів.

 

«Турнедо Россіні» - таку страву вибрав шеф-кухар, аби вразити учасників майстер-класу. Було дуже цікаво спостерігати за приготуванням. Здавалося б, приготування вишуканих страв неможливо буде відтворити в домашніх умовах, та все виявилось досить не складно. «Турнедо Россіні» - це м’ясна страва, приготування якої займає не більше тридцяти хвилин. Головні інгредієнти – яловичина (180 гр) , фуагра (40 гр)  та чорний трюфель.

Розпочав Михайло з обсмажування м’яса на грилі. Попередньо зачистивши від жиру та приправивши яловичину сіллю, червоним та білим перцем, повар намастив його оливковою олією й поклав на гриль. Смаження тривало біля двадцяти хвилин, таким же чином окремо обсмажувалась фуагра.

Доки готувалось м’ясо, Михайло швиденько зробив соус для підкреслення смаку страви. Спочатку обсмажив додаткову фуагру без олії, далі додав коньяк для пломбування, потім в хід пішли несолодкі вершки й помірна кількість приправ. Шеф-кухар наголошував на тому, що приправ має бути якнайменше, адже смак їжі можна загубити. Далі він взявся за нарізаний бекон, закрутивши в нього попередньо відварену стручкову квасолю, й виклав його до яловичини.

На сковорідку з оливковою олією потрапила відварена картоплина, для надання їй золотистого кольору. Потім задля контрасту Михайло прикрасив помідор гілочками розмарину та тим’яну. Коли м’ясо дійшло до готовності, він виклав його на тости з білого хліба. Далі  на яловичину з фуагрою «повкладались» шматочки трюфеля, политі невеликою кількістю трюфельної олії. Крім того страву здобрили соусом, який також подавався окремо. От таким нескладним рецептом здивував нас Михайло. «Турнедо Россіні» виявився надзвичайно смачним.

   Шеф-кухар також порадив подавати червоне вино, воно найкраще підкреслить  незабутній смак цієї страви.

Як розповіла директор закладу Тетяна Костик, кожного тижня шеф-кухар дивує відвідувачів новинками, а для постійних клієнтів діють знижки. Для дітей, які приходять разом з батьками, завжди знайдеться солодкий подарунок. Також пані Тетяна розкрила плани стосовно нових пропозицій ресторану: крім майстер-клаcів із шеф-кухарем, відвідувачам буде запропоновано скуштувати різноманітні страви. З травня розпочнеться програма під назвою «Кухня народів світу», кожного місяця країна буде змінюватись. «Ми почнемо з Італії, потім буде Угорщина, далі Франція», - із задоволенням поділилась новинками пані Тетяна.

Текст: Крістіна Єлісєєва, фото: Зоряна Попович, Zaholovok.com.ua

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.