Новини

"Магічна" "розумна" випічка на Першотравень

Минулий мій експеримент із інтернет-рецептами закінчився порадою "закривай свій блог". Але сьогодні я все-таки повернулися до цієї своєї ідеї. Чого тільки не зробиш, щоб не мити вікна у день трудящих, та ще і перед Великоднем!.. Так що вікна чекають, а я - в інтернет по рецептик.

Кожен мій похід "в інтернет по рецептик" починається із затяжного перелистування усіх цих кулінарних сайтів. Їх тисячі, так що - попробуй вибери. Але останнім часом на багатьох з них мені попадався в очі "магический умный пирог", так що вже нема сил опиратися долі - вирішила спробувати.

"Магічність" полягає у тому, що автори рецепту обіцяють: замішуєш лише одне тісто, а отримуєш... три слої! Та ще й той, що посередині - ну просто крем тобі. Як тут не поведешся?

Починаю.

Рецепт починаєтсья із маніпуляції з "стручком ванілі", ну але не все так модно, як в інтернеті, так що у мене звичайний ванільний цукор.

Йду далі.

250 мл молока і ч.л. ванільного цукру довести до кипіння і залишити під кришкою на 10 хв (нічого особливого, тому не фоткаю).

А от яйця таки сфотографувала, бо одне - від бабки з Комарівців, його зразу видно :) 4 жовтки окремо, 4 білки (+трошки солі) добре збити.

Потім збити і жовтки разом з 150 гр цукру (і трошки ванільного). Збивати, доким все це не збільшиться в об’ємі.

Туди ж додати 1 ст.л. води і 125 г розтопленого (але не гарячого) масла (масла, українського масла, а не олії. Ці російські рецепти мене вічно збивають з толку цим словом).

Не перестаючи збивати поступово додати 115 г муки (не знаю, хто вираховував рецепт, але раз він "магічний", то я навіть зважувала все, а не "на око").
Молоко (яке перед тим кип’ятили) процідити і додати ще 250 некип’яченого молока і все це влити до того ж тіста, збивати далі.

Далі у рецепті написано, що тісто буде рідким і це нормально. Якби не написали, я би вже бахнула додаткової муки...

Потім у 3 заходи треба додати білки і перемішувати їх. Все одно вийшло щось рідке і непонятне:

Я чесно помішала ще пару хвилин, поки не надоїло і вилила в тепшу. От як воно виглядало перед духовкою:

Пекти сказали при 160 градусів 45-60 хвилин, залежно від духовки.

Я витягла з печі, коли виглядало так:

Далі сказали пару годин потримати в холодильнику. Я ледве дочекалася, щоб розрізати і подивитися, де мої обіцяні три слої. Ну, трохи схоже... Хоча "магії" особливо не видно. От як воно виглядало після розрізання:

Ну і лиш на цьому етапі я згадала, що ніяких вишеньок чи інших прикрас у мене нема. Тому порівняння з інтернетною фоткою вийшло (як завжди, впринципі) не дуже:

Пішти сказав, що мої звичайні торти нічим не гірші і взагалі смачніші. Щось він проти блогу, я відчуваю. Але я не здамся! Експерименти ще попереду! Заголовок, дякую за можливість відкрити блог, відчуваю себе, як в кіно!

Вічно ваша - Ержіка

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.