Йой, щось я ниська лінива… Та і мій Пішта просить чогось смачненького до вечері. Засіла я до Гугла та й вичитала десерт, з яким ні бабратися не треба довго, ні духовку розігрівати. Тільки все позмішувати, наробити гульок та обваляти в кокосі. Йсе ай! Такі файні «канфєти» якраз для мене.
Інгредієнти, значить, треба такі:
- печиво пісочне –350 г
- згущене молоко –250 г
- масло –200 г
- какао – 2-3 ст. ложки
- сухофрукти та горіхи
- цукор-пудра
Та я пошурхотіла по шафах/холодильника/коморах і знайшла: крекер з маком, горіхи, корицю (мало всиплю замість какао-порошку), масла тільки 50 г на око лишилося, но та нич – більше згущонки заллю. Добре, що пачка кокосу з мадярів ще лишилася некивана – сховала м від дітей за банкою з цукром.
Порізала на дрібніші шматки масло, щоб легше мішалося. Присипала корицею та й залила згущонкою. В рецепті кажуть, що треба все гарно перемішати. Вовтузила я то-то всьо вилкою, а гульки з масла все випливали та й випливали. Метнула ту вилку у Пішту та й включила міксер – 3 хвилини і все ідеально змішано.
Далі - горіхи. Згадала, що мою горіхотерку сусідка ще півроку тому «позичила» та й не віддає.. Ну, та хай їй буде, але у пам’яті цей факт зафіксувала. Тут небагато – натру на звичайній, мало м’язи потреную і манікюр підпиляюJ. Трохи занудна ця справа, але добре, що горіхи самі ламаються і половина збоку сиплеться. У результаті два інгредієнта маю: натерті дрібні і крупні хрусткі.
Найпростішоє в цьому рецепті, - це намнути кулаком крекери надрібно. Йой, але швидко це зробила, згадуючи почергово, то свого Пішту з його «хочу десерт», то сусідку з горіхотеркою.
Є! Лишилося лиш все змішати докупи. Так як кількість всього брала «на око» буду досипати печиво і горіхи поступово, що лишиться – з’їм так. Помалі ложкою перемішую – вийшла доста густа маса. Тепер мокрими руками, щоб не ліпилося, крутимо невелику кульку, вивалюємо в кокосі і кладемо на піднос.
То всього хвилин 10 роботи, та якраз мій любимий серіал Weeds почався. То а я то туди, то сюди дивилася. Накрутила тоті шари за півгодини. Поставила піднос в холодильник і як охолоне – мож їсти. Смачного й вам!