Новини

Добре говорити — просто добре думати вголос!

Кожна людина від народження проживає кілька років поки починає говорити. Весь цей час вона слухає як говорять дорослі, які оточують її. Кожна помилка їхмовлення «прилипає» до немовляти. 

Мовлення людини має бути чітким, ясним та лаконічним, щоб будь-який співрозмовник зміг зрозуміти її. Дуже важливі заняття з дитиною змалечку, колилише формується її артикуляційна база. У разі потреби, регулярні заняття злогопедом позитивно впливатимуть на подальший розвиток особистості.

Коли людина гарно говорить, то має неабиякий авторитет у сім’ї, колективі... Особи, з дефектами мовлення, не завжди добре сприймаютьсяоточуючими, а інколи й неадекватно, особливо в дитинстві. Тому ті люди, якідобре говорять – добре формулюють думки.

Ти можеш проговорювати про себе великі промови, але вголос та ще й при великій кількості людей – це важко. «Людина перестає мислити, якщо перестає читати», – ця геніальна думка належить великому мислителю Дідро. Вона дужевлучна і точна, адже, не читаючи, людина позбавляє себе причин праці мозковихклітинчерез те, що не отриммуєш нову інформацію для осмислення, обмірковування.Втрачається думка, якщо твій словниковий запас замалий, ти не можеш гарно ічітко викласти її, ти бігаєш очима по залі, намагаєшся звести все докупи, алене виходить... Тоді ти усвідомлюєш важливість мовлення у твоєму житті, робишпевні висновки щодо себе. Намагаєшся виправити ситуацію, покращити її – щоднязаймаєшся (робиш вправи на мімічні м’язи лиця, повторєш скоромовки кільканадцять разів, стежиш за диханням, своєю поставою).

Все це покращує твоє мовлення. Зростає твоя самооцінка, змінюєтьсяставлення до себе та оточуючих. переосмислення свого життя «до» і «після» змін.Ти відмічаєш власний ріст. Ти гордишся собою, своїми досягненнями. До тебе починають звертатися люди, аби лише почути твоє мовлення. Ти багато читаєш, твій словниковий запас поповнюється і ти вже не розгубишся перед аудиторією.Тепер тобі є що їм сказати. Ти головне працюй над собою! Ми вчимося все життя: щодня дізнаємось щось нове, цікаве, пізнавальне.

Невичерпність мови впливає на людину. Ми намагаємось її осягнути, але цевсе породжує навчання, пошуки нових знань. Як кажуть у народі: добре говорити – просто добре думати вголос – дуже доречний вислів. Адже, якщо начитана людина розмірковує, то її думки мають зміст і вони повинні виголошуватися передіншими, щоб ті теж могли оцінити їх глибину.

Хто гарно думає, той і гарно говорить. Добре мовлення є результатом мислення людини, ми чуємо її думки вголос, які висловлено доступно. Це милує наше вухо і ми можемо годинами слухати розумну людину, яка не говорить будь-що, а лише ділиться власними високоінтелектуальними думками.

DerekGaigo (не перевірено)

Dec 24, 2017 Блог: Biomanix капсулы для потенции. 0 . витаминов А, В и Е. В улучшает работу нервной системы, а остальные саму потенцию. biomanix40.moykrest.ru

пн, 12/06/2017 - 04:53 Постійне посилання
Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.