Новини

Чай "Слава Україні!"

Відправила Пішту на Майдан у столицю. Нехай чоловік знає, як твориться історія і хай на дивані вдома не лежить. Скажете, Ержіка  і Майдан. А це типу «Маша і Мєдвєдь», просто повна протилежність :). Закарпатські мадяри за своїх, тобто українців, горою, тим більше, що у нас тут давно Євросоюз, ще треба документально се закріпити. Ясно, ош з голими руками я Пішту на Майдан не послала: півсвині повіз і пару літрів звареного спецчаю, про який я тут зараз і напишу. І цетлик йому з рецептом дала, хай там столичних підкріпляє, оби не померзли і здоров’я не погубили. Ну і хай енергію не втратять, всяке буває.

Значить чай. Шукала м по інтернету щось особливе, щоб гріло, імунітет підкріплювало, активізувало та розум в ясності тримало. Врешті-решт поімпровізувала і видала свій рецепт.

Беремо на 1 літр води ложку липового цвіту (бактерицидний засіб, взагалі цінний лікарський екземпляр). Доводимо воду до кипіння, кидаємо липу пару хвилин варимо, заливаємо у чайник-заварку. У мене є спеціальний такий, чорного кольору, з тризубом «Смерть ворогам» називається :) Дада. Купила там, в Євросоюзі, а тризуб Пішта домалював, вправлявся перед поїздкою на Майдан.

Коротше, заливаємо липову основу. Перед цим беремо шматочок свіжого імбиря, чистимо і натираємо на терці. Закидаємо у чайник.

Пару горошин чорного перцю – те, що треба. Чорний перець знищує патогенну мікрофлору (і в радіусі 50 метрів теж :). Уміст в чорному перці вітаміну С у декілька разів більше ніж в апельсині. Тож перець йде у чайник.

Кардамон - ще одні прянощі, які якнайкраще підходять у чайник під назвою «Смерть ворогам». Кидаємо кілька насінин. Кардамон використовується для лікування простудних захворювань, допомагає при болі в горлі, кашлі і грипі. Також ця спеція сприяє поліпшенню зору, зміцнює нервову систему, знімає млявість і апатію, широко використовується при лікуванні нервових розладів, депресивних станів. Як ви думаєте можна стільки стояти на морозі і знаючи політичну ситуацію в країні, не впасти в апатію і не пошкодити нерви. Це все кардамон, 100%!

Настоюємо чайочок хвилин 30 і добуваємо з комори баночку з медом. Марька із села на Мукачівщині мені привезла. Файний мед, дієвий! Повертає історичну пам'ять тільки так, сприяє логічному мисленню та креативу. А якщо чесно, то оберігає організм від несанкціонованих втручань і дає впевненість у майбутньому! Меду додавати тільки тоді, як чай вистигне до теплого стану. Інакше ніяких чудодійних властивостей не буде.

Міцний чай у мене вийшов. Слава Україні!  

Ваша Ержіка!

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.