Новини

«На жінку і злий пес не гавкне»…

Стверджує народне прислів’я. Залишається додати – на ревниву жінку не лаятиме злий пес.

Ревнивиця люта і зла на свою суперницю, на свого чоловіка, на себе. Вона звинувачує іншу жінку у власній неспроможності втримати коханого поряд, чоловіка - за слабкість і сліпоту: «Як це він може нехтувати такою чудовою, гарною, розумною і обрати оту нікчему?!» або відчуває власну неповноцінність в повній мірі.  В останньому випадку замість боротьби за свою любов ми побачимо агресію, спрямовану на себе: пияцтво (з відчаю), соматичні реакції (хвороби, а хворих не кидають і «лежачих не б’ють»), самозвинувачення у власній недосконалості аж до спроб суїциду.

Боротьба за серце коханого чоловіка виглядатиме як виклик суперниці. В хід підуть інтриги, плітки, навіть приворотне зілля, ритуали і дії  магічного характеру.

Тож, коли кажуть, що «всі жінки відьми», мабуть, мають на увазі подібні випадки. Заради справедливості, слід відмітити, що в історії сімейної психології не відомий жодний випадок, коли увагу і любов чоловіка вдалося б завоювати «чарівним» способом.

Згадаймо олімпійських античних Богинь і їх помсти Богам і земним чоловікам через ревнощі: вони карали як самого «винуватця», так і його нащадків.

Три дівиці під вікном в пушкінській казці показують можливі варіанти розвитку життя, коли в ньому присутні ревнощі.

Звернувшись до психології жіночих ревнощів, побачимо, що в їх основі бажання контролювати чоловіка: його дії, почуття, думки.

Важливою відмінністю між чоловічим і жіночим почуттям ревнощів є те, що жінка «з’їдає» себе за переважно уявну невірність чоловіка, в той час, як у сильної статі відсутнє самозвинувачення в появі «конкурента».

Ваш одяг і вас самого піддають ретельному огляду, влаштовують скандал, коли ви розмовляєте з іншою жінкою, рахують гроші у вашому гаманці, перевіряють телефон, електронку, контролюють ваші пересування з дому на роботу і назад - поміркуйте про жіночі ревнощі.

Народна мудрість описує єдину реакцію чоловіка на ревнивицю – уникання  стосунку.

Кожна з нас має можливість бути потрібною, жаданою або ж такою, якої уникає навіть злий пес з відомого прислів’я.

 

Подібні статті читайте на сайті: www.bratasyuk.com

 

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.