Новини

2337 людей встановили новий рекорд на Закарпатті

2337 людей взяло участь виготовленні домотканого рушника на фестивалі “Берлибаський бануш”, який відбувсяу неділю, 13 травня, у селі Костилівка Рахівського району. Таким чином було встановлено рекорд на найбільшу кількість людей, які зіткали рушник.  

Про це Zaholovok.com.ua повідомила Ольга Сметанюк, сільська голова Костилівки, співорганізатор фестивалю. «Ми видавали людям свідоцтва, що вони дійсно взяли участь у виготовленні рушника, і таким чином підрахували усіх, - прокоментувала Ольга Сметанюк.  

Ткали доріжку на 100-річному верстаті, який зберігається у селі у центрі народної творчості. Почали виготовлення ще зранку, а закінчили близько 10-ї вечора перед самими феєрверками, які закривали фестиваль. Туристи охоче долучилися до ткання. Кожен додавав по смужці (домотканий рушник виготовили із смужок, нарізаних із старого одягу). Двометровий виріб збережуть для музею фестивалю, який планують відкрити у Костилівці. За словами Ольги Сметанюк, за роки святкування у них назбиралося чимало подарунків, сувенірів та інших потенційних експонатів.

Довідка Zaholovok.com.ua. У 2010 році на фестивалі «Берлибаський бануш» встановили рекорд з одночасного приготування понад 700 порцій баношу.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.