Новини

20 видів молодого вина та 120 літрів цибулевого супу дегустуватимуть на святі в Ужгороді

15-18 листопада в центрі Ужгорода відбудеться Французька осінь та Свято молодого вина під лозунгом «Народжене на Закарпатті». Про це на виїзній прес-конференції Ужгородського прес-клубу у ресторані Фанфан розповіли організатори, а також презентували програму і заплановані цікавинки, які приваблять туристів та мешканців міста.

«Ми започатковуємо новий фестиваль, який стане візиткою Ужгорода, - розповів Роберт Левицький, організатор свята. -  Триватиме свято 4 дні з 15 листопада по 18-те листопада. Традиційно у третій четвер листопада відкривається перша бочка молодого вина, тому саме 15-го увечері ми і відкриємо урочисто бочку вина на Корзо. Заплановане видовищне театралізоване дійство на 1,5 години, буде цікаво всім».  

За словами Роберта Левицького, до безпосередньої участі у святі запросили НВК Гармонія, вихованці та педагоги якого будуть займатися оформленням свята та анімацією. «Дитячий день» заплановано у п’ятницю, крім того цього дня відбудуться майстер-класи:  ужгородці і туристи зможуть ознайомитися з технікою розпису посуду. Також п’ятниця- день для солодкоїжок. Спеціально для них Фанфан виготовить 100 кг випічки.

Основне у програмі фестивалю – дегустація молодого вина. Дар’я Зирянова , адміністратор дегустаційного залу «Шардоне» розповіла, що на святі буде близько 20 видів авторського молодого вина. Для дегустації продаватимуть спеціальні скляні келихи. «Це естетично і гігієнічно, - каже Дар’я, - келих можна буде залишити собі на пам'ять. У вартість входитиме також 1 літр вина безкоштовно та 100 г справжнього французького божоле. Крім того, власники бокалів візьмуть участь у розіграші путівки до Парижу на двох».  Юліана Мельничук, туристична фірма «Фарватер» зазначила, що розіграш відбудеться 18 листопада, о 14.00 на вул. Корзо. Спеціальні картки, які необхідно заповнити,  кожен отримає при купівлі бокалу.

 На святі дегустуватимуть також 7 видів закарпатської фруктової паленки. Будуть закарпатські сири, винні ковбаски, які смажитимуть на вогні, каштани та ще багато всякої смакоти.

 «Фестиваль носить і соціальний характер, додав Роберт Левицький, - ми хочемо підтримати дитячий будинок у Вільшанах".

У суботу, 17 листопада, на Корзо встановлять велетенські казани, тут варитимуть  цибулевий суп (до 150 літрів), глінтвейн, чай на закарпатських травах, каштани. Каштани, до речі, довелося закуповувати у Києві та Львові, на Закарпатті у таких об’ємах не знайшли.

Організатори зазначають, що замовляти дегустаційні бокали можна вже від сьогоднішнього дня і звертають увагу, що кількість їх – обмежена.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.