Запліснявілий хліб забороняють чіпати та нюхати.
Маленька Єва боїться їсти хліб, бо досі пам'ятає про своє страшне отруєння, яке привело її на лікарняне ліжко.
Як йдеться в сюжеті програми "Територія обману", кілька місяців тому маленька Єва потрапила до лікарні. Через свою улюблену скоринку батону. Мати дівчинки згадує, що коли Єву почало нудити, то вона навіть не могла подумати, що це може бути через хліб.
"Нас забрали в інфекційне відділення, коли я потрапила додому, то побачила маленький кусень хліба, який був надгризений та з невеликими секторами плісняви", - каже Катерина, згадуючи, що батон був "вчорашнім".
"Поки я займалася хатніми справами, Єва , напевно, вирішила погризти свою улюблену скоринку. Сама взяла хліб зі столу, а потім їй стало погано", - додає жінка. Насправді, скаже лікар, ця скибка була неймовірно отруйною для дитячого організму.
"Грибкова інфекція дуже небезпечна. Вона смертельна для людини", - каже лікар, підкреслюючи, що якби мати не звернулася до лікаря, то дівчинка могла померти.
Виявляється пліснява настільки небезпечна, що до неї не можна навіть торкатися ні руками, ні нюхати, а тим паче їсти. І навіть відкривати пакет, де лежить уже запліснявілий хліб – небезпечно.
Журналісти програми зазначають, що у повітрі є дуже багато спор цвілі – в одному кубометрі повітря "живе" приблизно з півтисячі спор, але у повітрі вони швидко розсіюються. У хлібі все інакше. Вологість хлібини становить десь 40% , вона запакована ідеально, отже вологості нема куди випаровуватись. Це означає, що вона залишається усередині та дозволяє цвілі розмножуватися. Всього за 2-3 години при температурі 20-25 градусів 500 можливих спор можуть розмножитися до одного мільярда. Лікарі попереджають – якщо часто їсти такий хліб, то це може привести навіть до онкології, - пише ТСН.