Новини

Закарпатці минулоріч витрачали на їжу більше половини доходів

Більше половини своїх доходів (50,9%) у 2015 році населення області витрачало на харчування. 

Кожного місяця звичайна середньостатистична закарпатська родина спрямовувала на продукти харчування 3 594,26 грн. (разом із вартістю продуктів отриманих зі власного присадибного господарства).

Найбільше грошей краяни платили за м’ясо та м’ясопродукти (652,20 грн.), хліб (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 575,26 грн., молоко, сир та яйця – 467,57 грн., овочі – 430,09 грн., цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 279,01 грн., олію та жири сало (сало, масло тощо) – 260,80 грн.

Один закарпатець споживав у середньому за місяць: 18,2 кг – молока, молокопродуктів та масла, 3,8 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала, 17 яєць, 0,7 кг – риби і рибо­продуктів, 1,7 кг – олії та інших рослинних жирів, 2,8 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,1 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 6,9 кг – картоплі, 8,2 кг овочів і баштанних та 8,9 кг хліба і хлібних продуктів, - пише Ганна Лучківська, начальник відділу обробки даних  вибіркових обстежень населення  ГУС у Закарпатській області. 

Така тенденція витрат дещо відрізняється від загальної ситуації в Україні. Як повідомляло видання Forbes.uaу 2015 році  509,3 мільярда гривень витрат співвітчизників (або 38,4% від загального обсягу) було витрачено на харчі та безалкогольні напої

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.