Новини

VIP-персони Закарпаття отримали чергову порцію насолоди

22 лютого в Ужгороді відбулася друга подія із запланованої серії презентацій елітного десерту від Валентина Штефаньо – улюбленого торту французьких королів Людовиків – Крокембуш. Першу презентацію провели у старовинному приміщенні Ужгородського прес-клубу, другу ж – у найдавнішій споруді Ужгорода – Ужгородському замку, де панує атмосфера графів Другетів та інших європейських володарів твердині.

Цього разу 3 світські дами та інші запрошені гості  дегустували Крокембуш з ванільною начинкою. Право першими скуштувати карамелізовані профітролі (булочки) у лютому отримали Світлана Мітряєва, Тамара Готра та Маргарита Мощак. На дегустації також були присутні депутати Закарпатської облради, нащадки видатних художників Закарпаття, посадовці та журналісти.

«Приємно, що традиції, які міцно вросли корінням у спільноті Європи, приживаються і в нас. Адже ми інтегруємося до європейського співтовариства не тільки думками, а й певними діями та традиціями», - зауважив Валентин Штефаньо.

Статусні дами також мали змогу поставити кондитеру питання щодо його творчості.

Світлана Мітряєва подякувала організаторам за цікаву ідею. «Якщо ми говоримо про Європу на Закарпатті, то, оскільки вона складається з багатьох країн, саме Францію у нас представляє Валентин Штефаньо», - сказала Світлана Мітряєва та запитала: «Як Вам вдається готувати такі смачні солодкі страви і при цьому залишатися таким тоненьким елегантним чоловіком?».

«По Вас також не видно, що Ви любите солодке. А якщо Ви тут, отже, точно любите, - відповів кондитер. – А насправді відповідь проста: якщо будете їсти натуральні продукти, з яких і готуються наші кондитерські вироби, то залишатиметеся у такій формі завжди».

Маргарита Мощак сказала: «Перш за все хочу сказати «Дякую!» Валентину за те, що він є у нашому місті, творить для нас і прославляє наше місто. Також дякую організаторам за вибір місця для дегустації, яке для цієї події справді символічне». Маргарита запитувала, які наступні плани Валентина та для чого він відвідає найближчим часом Казахстан.

Валентин розповів: «Кілька тижнів тому я відвідав млин Верон у Франції, знайомився з технологією виробництва якісного хліба. У нас хороший хліб – це дефіцит. Насамперед все залежить від муки, а її в Україні, на жаль, робити не вміють. Плани на майбутнє в основному стосуються цього. Колись я мав мрію зробити такі кондитерські вироби, яких тут не було. Тепер моя мрія полягає у тому, щоб зробити такий хліб, якого у нас немає».

Тамара Готра додала: «Я хочу вкотре подякувати за торт «Ужгород». Ти ставив собі мету зробити торт, який би асоціювався з Ужгородом, і ти це зробив. Я регулярно «траншами» передаю цей торт друзям у Донецьк, Київ і це справді візитка нашого міста».

На це Валентин зауважив, що смак для торту обрали самі ужгородці, смаки яких автор торту «Ужгород» вивчав, пропонуючи різні начинки для нього.

Щодо ідеї виробництва хліба, В. Штефаньо зізнався, що планує наразі розпочати з круасанів. Це менш витратне виробництво. А надалі, коли придбає спеціальну хорошу піч, то візьметься і за хліб.

Наостанок Світлана Мітряєва зазначила, що Валентина Штефаньо добре знають в Ужгороді та на Закарпатті, це наша візитка, тож про нього повинні дізнатися і в інших країнах. «Тому проводитимемо різноманітні заходи із міжнародною участю, щоб за кордоном також знали продукцію нашого краю», - пообіцяла гостя світського вечору.

Фото Габріелли Руденко, більше фото - у розділі "Фоторепортаж".

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.