Новини

Відомий кондитер Валентин Штефаньо започаткував дипломатичні гастроекскурсії

«Кращий друг дипломата- це кухар» - під таким гаслом відбулася екскурсія-майстер клас працівників генерального консульства Угорщини в Ужгороді на виробництво відомого закарпатського кондитера Валентина Штефаньо. Відвідувачі знайомилися з мистецтвом випікання хліба, багетів та круасанів, місили тісто та формували випічку разом з професіоналом, роботи якого відомі далево поза межами Закарпаття. А ще куштували оригінальні десерти та солодкі вироби «від Штефаньо».

«Це дружня подорож на наше підприємство для того, щоб гості Ужгорода, які і працюють у нашому місті, мали можливість познайомитися з нашими традиціями, з нашими туристичними родзинками. Сьогодні – це працівники угорської дипломатичної установи, сподіваюся, ми зможемо незабаром організувати такий візит і для словацьких колег» - каже Валентин Штефаньо, який переконаний: такі пізнавальні акції повинні поширитися і на інші крафтові галузі Закарпаття.

Валентин Штефаньо готує тісто для круасанів

«У нас є достатньо того туристичного та гастрономічного потенціалу, який ми можемо представити як мінімум для тих країн, з якими ми межуємо», - додав відомий кондитер. 

Круасан "Нью Йорк"

Круасани, традиційний французький багет, хліб за особливими рецептурами—візитери мзогли побачити не тільки процес приготування на випікання, але й взяли в ньому активну участь. Цікавилися також особливостями кондитерського мистецтва у виготовленні тістечок «добош», «наполеон», естергазі» та інших смаколиків, які виготовляє Валентин Штефаньо з командою.

Валентин Штефаньо розповідає про виробництво

«Мені хочеться дати їм таку емоцію, яку я пам’ятаю ще з глибокого дитинства. Коли не був знайомим з кулінарними процесами, бачив тістечка тільки в магазині і наскільки був захопленим, як вдалося спостерігати за самим виготовленням хліба та тістечок», - зауважив Валентин Штефаньо.

А це буде французький багет

Відвідини тривали кілька годин, адже саме стільки часу необхідно було для того, щоб з борошна та необхідних інгредієнтів з’явилися запашні круасани, хліб та багети від відомого закарпатського кондитера, створені разом з гостями. 

На виробництві

 

Десерти

 

Торти Ужгород

 

Розмови з відвідувачами

 

Деталі виробнитцвао торта "Ужгород"

 

Кулінарні секрети

 

Ірина Бреза для zaholovok.com.ua

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
Новини інших ЗМІ