Відомий кондитер Валентин Штефаньо розпочинає серію презентацій, що стосуються відродження середньовічних кондитерських традицій Закарпаття. Щомісяця в Ужгороді відбуватимуться неймовірно солодкі акції, які мають на меті відтворити забуті смаки для закарпатців.
Розпочинається проект 19 січня презентацією всесвітньовідомого європейського торту Крокембуш, наповненого класичною начинкою праліне. Презентація проходитиме у будівлі кінця 19 століття, на урядовій площі комітату Унг у присутності гербових лицарів гербу Другетів та статусних дам.
Організатори обіцяють справжнє феєричнє видовище в сучасній кондитерській історії Закарпаття.
Крокембуш - французький десерт. Це високий конус з профітролів з начинкою, скріплених карамеллю або спеціальним солодким соусом, і прикрашений карамельними нитками, зацукрованим мигдалем, фруктами, зацукрованими квітами. Використовується у весільних церемоніях, при хрещенні, на Різдво.