23 лютого в Ужгороді відбулося встановлення рекорду України на найбільший млинець (палачінту). Випікання млинців, які склали в один великий, почалося о 6 ранку і тривало близько 9-ти годин у кафе «Ням-Ням» на проспекті Свободи.
О 15:00 рекорд зафіксував офіційний представник Книги рекордів України Владислав Лакатош. «До Книги рекордів України надійшла заявка про те, що в Ужгороді хочуть зафіксувати рекорд -- найбільший млинець з творожною начинкою. Експертна рада провела експертну оцінку і визначила, що такого рекорду в Україні ще не було, - прокоментував Владислав Лакатош. – Попередньо заявляли про млинець довжиною 7 м і шириною 3 м. Під час фіксації виявили, що млинець навіть трохи більший: 7,17 м на 3,09 м».
На виготовлення млинця пішло чимало продуктів. «150 літрів молока, 160 яєць, 6 кг масла, 75 кг муки,9 літрів олії, 7 кг цукру, 2 кг солі, 45 кг творогу, 2,5 кг какао і стільки ж цукру-пудри, - перераховує Віолетта Бурлака, власниця кафе «Ням-Ням». – Працювали з 6 ранку 6 працівників».
Для рекордного млинця спекли 1000 млинців, які з’єднали начинкою з солодкого сиру. За словами ініціаторів, ідею рекорду виношували давно. А карантин підштовхнув до реалізації задуму. «Хотіли трохи підбадьорити колектив і всіх навколо», - каже Віолетта Бурлака.
Після того, як рекорд зафіксували, млинець почали різати на порції та пригощати усіх охочих. Значну частину солодкого передали організаціям, які забезпечують харчами соціально незахищені верстви.