В Ужгороді почали виробляти пряники із сливовим лекваром, чилі та апельсинами

В Ужгороді почали виробляти пряники із сливовим лекваром, чилі та апельсинами

Понад 30 різноманітних рецептур пряників виготовляє ТМ «Закарпатський пряник», організатор щорічного Закарпатського фестивалю пряників в Ужгороді. 7 листопада у крамниці-кав’ярні підприємства відбулася дегустація останніх смачних новинок, яку провів головний туризмознавець Закарпаття Федір Шандор.

Пряники з яблуками, з фундуком, з мигдалем, у чорному та білому шоколаді, із сливовим лекваром, корицею - це ще не весь перелік смаколиків, які спробували відвідувачі у цей день.  Найкраще смакують пряники з чаєм, кавою, какао та молоком, розповів Федір Шандор. За його словами, найпопулярніші- імбирні, але все більше гурмани обирають незвичайні смаки. Наприклад, пряники з апельсиновою цедрою чи сливовим лекваром.

Зберігатися ці солодкі вироби можуть тривалий час, але найшвидше треба з’їсти м’які пряники з яблуками, вони мають невеликий термін зберігання. А от останнім краще спробувати пряник з перцем чилі. Гострий пікантний смак може завадити насолодитися іншими смаколиками.

Вже наступного місяця 15-17 грудня відбудеться щорічне найулюбленіше свято ужгородців – Закарпатський фестиваль пряників. Спеціально до цих дат ТМ «Закарпатський пряник» готує ціле пряникове солодке містечко. Насолодитися різними смаками зможе ще більше відвідувачів. А також помилуватися різнокольоровими будівлями, виготовленими за різними рецептурами.

 

Додати новий коментар

Вміст цього поля є приватним і не буде показаний.
CAPTCHA
Питання для відсіювання автоматичного коментування.
Введіть відповідь на питання