У Мукачеві триває ювілейний ХХ фестиваль «Червене вино».
Цього року почастувати своїми напоями з’їхалися близько сотні виноробів. Охочих спробувати п’янкий напій теж вистачає, це як корінні закарпатці. Так і групи туристів, що зараз відпочивають у Карпатах і приїхали спеціально на дегустації.
Окрім вин, яких представлено десятки видів, усім пропонують скуштувати гарячий глінтвейн, традиційні страви місцевої кухні, як от печену ковбасу чи бограч, а також багато інших наїдків. В обідній час попит на страви на фестивалі був настільки великим, що важко було знайти вільного столика, а у черзі доводилося стояти по 20-30 хвилин.
Щодо найпопулярнішого виду вина, то визначити його винороби не беруться, кажуть на кожен сорт свій покупець. Однак найбільше попитом користуються усе ж сухі столові вина.
Туристи, що приїхали з інших регіонів, зізнаються, що купують вина як собі, так і у кості подарунку друзям та рідним. І ціна цьому неабияк сприяє, незважаючи на коливання курсу валют, ціна одного літра у середньому починається від 50 грн.
Триватиме фестиваль 5 днів. Уже цієї середи, на свято Василя буде обрано і переможців фестивалю. Торік головними подарунками стали живий кінь, вівця і порося.
Вікторія Жуйко, спеціально для Zaholovok.com.ua
Фото дивіться у розділі "Фоторепортаж"