У їдальні Верховної Ради кожного місяця реалізується 300 літрів горілки, 14 літрів коньяку, 7 літрів вина та 3 літри шампанського, – повідомляє ЗІК.
Апарат Верховної ради представив дані про те, що їдять і п’ють народні обранці, а також в якій кількості.
Так, депутати за місяць вживають: хліб – 600 буханок, 6 тисяч яєць, 1,025 тисячі кг картоплі 1,3 тисячі кг м’яса, 110 кг круп та мюслів, овочів – 1,17 тисячі кг, з них капусти – 950 кг, огірків – 120 кг, помідорів – 100 кг, фруктів – 300 кг.
Також нардепи вживають на місяць 80 кг солі, 300 кг цукру, 5 кг чаю та 5 кг кави.
В їдальні почали продавати гусячу грудку в журавлиному соусі (200 г) – 36,85 гривні, бутерброд з ікрою подорожчав на 3 гривні і коштує 14,8 грн, борщ коштує 10,86 грн, бутерброд з сьомгою – 13,09 гривні.
Кожен ранок для їдальні Ради починається з візиту санепідслужби – лікарі беруть проби на аналіз з усієї їжі на кухні, а страви затверджуються на кулінарній раді.
«У Раду потрапляють тільки ідеальні продукти. Наприклад, котлети у нас справжні, м’ясні, а не з булкою. Кожна страва затверджується на кулінарній раді. Технологи розписують, скільки і яких продуктів потрібно класти у страву. Якщо в кожній тарілці борщу має бути 25 г м’яса і 20 г сметани, то так і буде», – стверджує начальник відділу кадрів ДП «Їдальня» Раїса Лисенко, інформує «Реальна економіка».
Як повідомлялося раніше, Держпідприємство «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України» отримала 1,306 мільйони гривень для надання послуг з обслуговування представницьких заходів за участю керівництва Ради протягом 2013 року.