Новини

ТОП: 5 зігріваючих напоїв для зими

Що може бути краще за чашку теплого чаю у руках, коли за вікном дмуть сильні вітри й падає сніг. Часом так хочеться закутатися в затишних плед і погрітися чимось смачненьким. На випадок, якщо чай з какао вам надоїли - пропонуємо 5 рецептів запашних напоїв, що допомагають зігрітися взимку. 

                                                  Імбирний чай 

фото

Одразу скажемо, що цей напій має не лише неперевершені смак та аромат, а також є дуже доречним у період зимових простуд. Корінь імбиру -  клондайк вітамінів групи В. Також він  містить вітамін С, а також мікроменти: магній, калій та фосфор. Імбирний чай має зігріваючі властивості та  ефект легкого енергетика, тож він збадьорить вас на цілий день.  Також у нашому рецептів є куркума. Це - надзвичайно корисні прянощі, що мають оригінальний сонячний колір та гіркуватий присмак. З прадавніх часів в Індії з неї виготовляють знамениту приправу карі. Крім антиоксидантних  та протизапальних властивостивостей куркума піднімає настрій, бореться з депресивними станами. Погодьтеся, що ця її риса є дуже доречною у похмуру погоду. Отже, щоб приготувати напій, що збадборить, зігріє та підніме настрій вам потрібно: 

- корінь імбиру (краще беріть свіжий, ніж сухий у пакетику);

- 1 чайна ложка куркуми;

- половинка одного лимона; 

- натуральний мед за смаком. 

Гарно помийте і  наріжте на скибки, чи натріть на тертці імбир. У вас має вийти на одну порцію десь  столова ложка. Не забувайте, що корінь має досить насичений смак, не переборщіть. Зігрійте тим часом 250 мл. води і залийте імбир. Корінь має трохи настоятися та віддати смак і запах. Через декілька хвилин, коли суміш підохолоне, добавте куркуму, лимон та мед за смаком. Все! Цілющий та багатофункціональний імбирний чай готовий! 

                                         Пряний калиновий чай 

фото

Калина - один з символів української культури. Століттями наші предки возвеличували цей красивий кущ у піснях та  приказках. І, як виявляється, не дарма. Дієтологи стверджують, що вона надзвичайно корисна,  і багряні кетяги можуть не тільки милувати око, а й допомогти організму змученому авітамінозом. Ягоди можна вживати свіжими, а можна з неї  приготувати запашний чай. Пропонуємо вашій увазі осучаснений напій з калиною та прянощами. Для нього вам необхідні:

-1 гарний кетяг калини;

- 5 штук кардамону;

- 1 гвоздику, 

- пів лимона, 

- 1 паличка кориці;

- натуральний мед. 

- 300 мл. окропу. 

Аби калина краще подружилася з кипятком і віддала свої властивості, її слід гарно подрібнити у ступі, так як робили це наші пращури. Якщо ви надаєте перевагу більш інноваційним способам приготування їжі - скористайтесь блендером. Залийте суміш кип‘ятком, по черзі додайте прянощі. Чай має настоятися не менше 15-ти хвилин. 

При бажанні, перед приготуванням  спеції можете буквально кілька секунд потримати на сухій гарячій пательні - так вони краще  віддадуть аромат. 

                                         Розмариновий зігріваючий чай 

фото

Жителі Середземномор'я переконані, що розмарин лікує безліч хвороб.  Також  він підходить не тільки до риби та м'ясних страв, а й може бути чудовою основою для зігріваючого напою. Для ромаринового чаю візьміть :

- розмарин (це може бути свіжа віточка,  сухий теж підійде);

- грушу; 

- кисле яблуко;

- мед. 

Ретельно промийте розмарин, наріжте фрукти. Тим часом закип'ятіть воду. Залийте все кип'ятком і трохи почекайте. Через декілька хвилин, коли  ваша кімната заповниться  ароматом середземноморських трав, чай можна пити.

                                                         Глінтвейн 

фото

Якщо хочете відчути запах європейських  різдвяних ярмарок  у себе вдома - приготуйте глінтвейн. Варацій рецепту може бути декілька, але основа - вино з прянощами. Для приготування глінтвейну, чи пареного віна (так кажуть словаки:), вам треба: 

- червоне  сухе вино 750 мл. (можна і біле, але класичний варіант на основі червоного); 

- вода  100 мл;

- апельсин  1 шт.;

- яблуко 1 шт;

- цукор  2 ст. ложки;

- кориця  1 палочка;

- 1 ч. ложка імбиру;

- гвоздика  5 штук;

- мускатний горіх   1/4 ч. ложки;

- кардамон  3 зернинки;

- бад, ян  2 зірочки.

Наріжте кубиками фрукти, залийте їх вином.  Додайте прянощі. Сильно підігрійте суміш, але ні в якому разі не дайте  закипіти. Дайте вину час подружитися зі спеціями з фруктами, увібрати у себе їхні аромат та присмак. 

Для тих, хто не вживає алкоголь - можна приготувати глінтвейн на основі виноградного соку. 


                                                         Грог

фото

Колись ароматний грог входив у обов'язкове щоденне меню англійських моряків. Сурові мореплавці розумілися на зігріваючих напоях, адже щодня долаючи водні простори під невпинними вітрами, без цього важко було б обійтись. Зараз же грог став популярним  коктейлем, який вдома можна приготувати протягом декількох хвилин. Ділимося з вами перевіреним рецептом, записуйте інгредієнти: 

- 1 лимон;

- 1 чайна ложка якісного чорного чаю;

- 100 мл. води; 

- 100 мл. рому;

- 50 мл. меду. 

Ретельно вижміть весь сік із лимона. Зваріть чай та дайте йому настоятися близько 15-ти хвилин. У проціджену суміш додайте лимонний сік, ром там мед. Все, тепер можете насолоджуватися старовинним напоєм англійських моряків.


 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.