Новий 2015-ий от-от постукає до нас у двері. Хтось бігає у пошуках подарунків для рідних і друзів, хтось об’їдається мандаринами, комусь ще треба зробити стандартну «купу справ», але майже всіх, хто зараз задіяний у передноворічній метушні чекає ще одна точно невідкладна справа – приготування олів’є.
Zaholovok.com.ua пробігся по ринках і супермаркетах Ужгорода, аби вияснити, скільки ж доведеться «викласти» закарпатцю за традиційний "новорічний" салат.
Отже, один із основних продуктів, які входять до складу олів’є – картопля. Її можна купити від 2,30 грн за кілограм. Це найдешевша ціна. У деяких магазинах за кілограм картоплі вам доведеться заплатити 2,99 грн, 3 грн, або й навіть 3,50.

Морква – від 2,45 до 3 гривень за кілограм. Цибуля – 3,70 – 4,00.

Консервований горошок (найдешевший) буде коштувати близько 7 гривень за баночку, у деяких супермаркетах ціни вищі: 9,99 грн, 11,00 і до 12 гривень. Кукурудза, яку в салат додають далеко не всі, обійдеться від 8,99 до 13 і навіть 14 гривень за баночку.

Якщо хочете зекономити, замість м’яса можна додати в салат варену ковбасу. З дешевих видів кілограм обійдеться у 38 гривень, можна знайти і за 45, кращої якості –53 гривні за кілограм.

Яйця зараз коштують близько 1,40 за шт., подекуди й дорожче. Огірки мариновані обійдуться у 29 гривень за літрову банку, за 680 грам заплатите менше – від 15,70 до 17,70 грн.

Майонез найдешевший зараз коштує 3,94 – 4,99 грн за 250-грамову пачку.

Якщо купити по кілограму овочів (вони все одно згодяться для приготування інших страв), по банці горошку, кукурудзи, маринованих огірків, 3-4 яйця, півкілограма ковбаси, то виходить, що «найдешевше» олів’є коштуватиме близько 70 гривень, «найдорожче» - трохи більше 90 гривень.

Смачного Нового Року! :)