Сергій Мошак наполягає на термінових змінах до закону "Про безпечність та якість харчових продуктів". Народний депутат наголошує, що молоко та м'ясо - одні з найосновніших продуктів харчування в Україні. Нині виробництво молока і м’яса переважає саме в домогосподарствах, в яких технологічно не можливо забезпечити високу якість продукції. При цьому потенціал заготівлі тваринницької продукції від них використовується недостатньо ефективно. Зокрема, у процесі виробництва і збуту тваринницької продукції є ряд проблем, в тому числі і ветеринарно-санітарних, які негативно позначаються як на ефективності виробництва, так і на якості продукції.
Парламентар вже подав до Верховної Ради законопроект про зміну термінів запровадження обмежень, пояснюючи нагальність прийняття акту так: «З початку 2015 року селяни, що мають велику рогату худобу, можуть бути поставлені у надзвичайно важкі умови реалізації продукції власного виробництва. Оскільки впровадження заборони продажу на ринках власноруч забитої худоби та виготовлених у домогосподарствах молокопродуктів змусить селян за копійки продавати молоко перекупщикам, возити худобу в інші села. Це неминуче призведе до зубожіння сільського населення» - вважає законотворець.
Сергій Мошак стверджує, що є нагальна потреба у внесенні змін до частини другої статті 33 та частини першої статті 35 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів". У пояснювальній записці до проекту закону йдеться, що необхідно подолати причини виникнення негативного стану безпосередньо із заготівлею молока і м’яса різних видів тварин, що утримуються в господарствах населення. У такий спосіб держава здійснить справедливий вчинок перед селянами: або вона виконує власні зобов‘язання і розбудовує відповідну інфраструктуру, або скасовує заборони, виконання яких не залежить від селян, і які ведуть до зубожіння сільського населення та зростання тіньового обігу продукції тваринництва.