Новини

Рецепти закусок на Новорічний стіл

Якщо ви хочете, щоб ваші новорічні закуски були смачними, вишуканими  і  їхнє приготування не забирало купу часу - читайте  й занотовуйте добірку рецептів у нашому матеріалі. 


                                          Ялинка із зелених млинців

фото

 Мрієте здивувати гостей? Тоді приготуйте ялинку… з млинців! Оригінальна закуска точно стане окрасою вашого святкового столу. Записуйте рецепт. Для ялинки з млинців вам понадобляться:

  • Болгарський перець (червоного і жовтого кольору) – 2 штуки.
  • Вершковий сир – 200 г.
  • Шинка – 250 г.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Борошно – 1,5 склянки.
  • Шпинат – пучок.
  • Рослинна олія.
  • Сіль за смаком.

Рецепт приготування

  1. Замісіть тісто, як для звичайних млинців і добавте подрібнений шпинат. 
  2. Далі на пательні обсмажуємо млинчики, ріжемо смужками перець з шинкою. 
  3. Змащуємо їх  вершковим сиром, додаємо начинку, звертаємо трубочкою і ріжемо, як роли.
  4. Після цього млинці необхідно поставити в холодне місце десь на пів години й почекати. Після цього можна складати ялинку. При бажанні, якщо вам не вистачає барв  - можете  прикрасити фігурками з яскравих овочів. 

                                      Пінгвінчики з моцарели і маслин

фото

Така закуска точно сподобається дітям. Для її виготовлення вам буде необхідно запастись максимум креативністю та мінімумом продуктів. 

Отже, для милих пінгвінів з маслин необхідно

  • 1 банка маслин без кісточок;
  • 200 г міні-моцарели;
  • 1 відварена морква;
  • Крем-сир і солодкий червоний перець для прикраси.

Покроковий рецепт

  1. Частину маслин акуратно розріжте навпів. Виріжне клювики та лапки для пінгвінів. 
  1. У вигляді крилець прикріпіть половинки маслин. 
  2. Закріпіть пінгвінчиків на морквяній підставці, додайте їм клювики. Зробіть шапочки з болгарського перцю і крем-сиру.

                                             Сирні мандаринки 

фото

Мандарини на Новий рік - непорушна аксіома, яку не можна порушувати. Але у цьому разі пропонуємо відійти від шаблонів і приготувати мандаринки з сиру. 

Для цього буде необхідно:

  • сирок плавлений - 2 шт.
  • яйця - 2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • зелень кропу - 1 пучок
  • Майонез ( наша редакція за здорове харчування, тому пропонуємо домашній:) - 2 десертні ложк
  • Зелень або лавровий лист - для прикраси. 

Рецепт приготування

  1. Відварити яйця з морковкою, почистити. 
  2. Натріть яйця з сиром,  додайте подрібнений часник. 
  3. Притрусіть зеленню, додайте майонез  і ретельно перемішайте. 
  4. Зробіть кульки однакові за розміром. 
  5. Обваляйте у подрібненій морковці. Можете прикрасити листиками лавра або орегано.  Все, сирні мандаринки готові! 

 

                                       Фаршировані шампіньйони 

фото

Печериці - ідеальний продукт. По-перше, це смачно, по-друге, доступно, а  по-третє, ми маємо для вас крутий рецепт їхнього приготування.  Для цього треба, щоб на кухні у вас були

  • 7-8 шт. шампіньйонів 
  • 60 г сиру
  • 1 цибулина
  • 200 мл мінеральної води
  • 100 г сметани
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець

Рецепт цікавий тим, що його можна готувати і в духовці і на пательні. сковороді, вони виходять соковиті та м’які. Сир радимо з насиченим смаком: сулугуні, голландський або чеддер. Шампіньйони обирайте ті, які ще не встигли розкритись.

Спосіб приготування

 

  1. З грибів вирізаємо  ніжки,  обсмажуємо на олії з цибулею. Додаємо сметану та готуємо ще декілька хвилин.
  2. Тепер цією сумішшю, начиняємо капелюшки шампіньйонів.
  3. У пательню вливаємо мінералку і викладаємо гриби, накривши Тушкуємо  під кришкою 30 хвилин на маленькому вогні.
  4. Тертим сиром посипаємо печериці.

                                          Жульєн у  тарталетках

фото

Пропонуємо вам приготувати на святкове застілля жульєн. Проте не звичайний, а в тарталетках. Повірте - це чудовий варіант урізноманітнити святкове меню. Для економії дорогоцінного часу у передноворічну ніч страву можна приготувати заздалегідь, а перед подачею розігріти. 

Інгредієнти: 

18 шт.  готових тарталеток

  • 1 скл. сметани
  • 320 г курячого філе
  • 1 скл. молока
  • 1 ст. л. борошна
  • 180 г грибів на ваш смак
  • 100 г  твердого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • Сіль, перець

Рецепт приготування 

  1. Гриби обсмажуємо на пательні.
  2. М‘ясо відварюємо у підсоленій воді та рвемо руками на шматочки. Додаємо до грибів.  Декілька хвилин промажуємо. 
  3. У каструльці розтоплюємо масло, всипаємо борошно. Після закипання відразу вливаємо молоко.
  4. 4.Коли суміш закипить, знімаємо з вогню та охолоджуємо. Вливаємо потроху  сметану.
  5. Смажені гриби розкладаємо в тарталетки і заливаємо соусом. Посипаємо тертим сиром.  Через 15 хвилин в духовці страва має бути готовою! 

Нехай свята будуть не  лише щасливими, а смачними! З прийдешніми!


  

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.