Якщо ви хочете, щоб ваші новорічні закуски були смачними, вишуканими і їхнє приготування не забирало купу часу - читайте й занотовуйте добірку рецептів у нашому матеріалі.
Ялинка із зелених млинців
Мрієте здивувати гостей? Тоді приготуйте ялинку… з млинців! Оригінальна закуска точно стане окрасою вашого святкового столу. Записуйте рецепт. Для ялинки з млинців вам понадобляться:
- Болгарський перець (червоного і жовтого кольору) – 2 штуки.
- Вершковий сир – 200 г.
- Шинка – 250 г.
- Яйця – 2 штуки.
- Молоко – 0,5 л.
- Борошно – 1,5 склянки.
- Шпинат – пучок.
- Рослинна олія.
- Сіль за смаком.
Рецепт приготування
- Замісіть тісто, як для звичайних млинців і добавте подрібнений шпинат.
- Далі на пательні обсмажуємо млинчики, ріжемо смужками перець з шинкою.
- Змащуємо їх вершковим сиром, додаємо начинку, звертаємо трубочкою і ріжемо, як роли.
- Після цього млинці необхідно поставити в холодне місце десь на пів години й почекати. Після цього можна складати ялинку. При бажанні, якщо вам не вистачає барв - можете прикрасити фігурками з яскравих овочів.
Пінгвінчики з моцарели і маслин
Така закуска точно сподобається дітям. Для її виготовлення вам буде необхідно запастись максимум креативністю та мінімумом продуктів.
Отже, для милих пінгвінів з маслин необхідно:
- 1 банка маслин без кісточок;
- 200 г міні-моцарели;
- 1 відварена морква;
- Крем-сир і солодкий червоний перець для прикраси.
Покроковий рецепт
- Частину маслин акуратно розріжте навпів. Виріжне клювики та лапки для пінгвінів.
- У вигляді крилець прикріпіть половинки маслин.
- Закріпіть пінгвінчиків на морквяній підставці, додайте їм клювики. Зробіть шапочки з болгарського перцю і крем-сиру.
Сирні мандаринки
Мандарини на Новий рік - непорушна аксіома, яку не можна порушувати. Але у цьому разі пропонуємо відійти від шаблонів і приготувати мандаринки з сиру.
Для цього буде необхідно:
- сирок плавлений - 2 шт.
- яйця - 2 шт.
- морква - 2 шт.
- часник - 2 зубчики
- зелень кропу - 1 пучок
- Майонез ( наша редакція за здорове харчування, тому пропонуємо домашній:) - 2 десертні ложк
- Зелень або лавровий лист - для прикраси.
Рецепт приготування
- Відварити яйця з морковкою, почистити.
- Натріть яйця з сиром, додайте подрібнений часник.
- Притрусіть зеленню, додайте майонез і ретельно перемішайте.
- Зробіть кульки однакові за розміром.
- Обваляйте у подрібненій морковці. Можете прикрасити листиками лавра або орегано. Все, сирні мандаринки готові!
Фаршировані шампіньйони
Печериці - ідеальний продукт. По-перше, це смачно, по-друге, доступно, а по-третє, ми маємо для вас крутий рецепт їхнього приготування. Для цього треба, щоб на кухні у вас були:
- 7-8 шт. шампіньйонів
- 60 г сиру
- 1 цибулина
- 200 мл мінеральної води
- 100 г сметани
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець
Рецепт цікавий тим, що його можна готувати і в духовці і на пательні. сковороді, вони виходять соковиті та м’які. Сир радимо з насиченим смаком: сулугуні, голландський або чеддер. Шампіньйони обирайте ті, які ще не встигли розкритись.
Спосіб приготування
- З грибів вирізаємо ніжки, обсмажуємо на олії з цибулею. Додаємо сметану та готуємо ще декілька хвилин.
- Тепер цією сумішшю, начиняємо капелюшки шампіньйонів.
- У пательню вливаємо мінералку і викладаємо гриби, накривши Тушкуємо під кришкою 30 хвилин на маленькому вогні.
- Тертим сиром посипаємо печериці.
Жульєн у тарталетках
Пропонуємо вам приготувати на святкове застілля жульєн. Проте не звичайний, а в тарталетках. Повірте - це чудовий варіант урізноманітнити святкове меню. Для економії дорогоцінного часу у передноворічну ніч страву можна приготувати заздалегідь, а перед подачею розігріти.
Інгредієнти:
18 шт. готових тарталеток
- 1 скл. сметани
- 320 г курячого філе
- 1 скл. молока
- 1 ст. л. борошна
- 180 г грибів на ваш смак
- 100 г твердого сиру
- 50 г вершкового масла
- Сіль, перець
Рецепт приготування
- Гриби обсмажуємо на пательні.
- М‘ясо відварюємо у підсоленій воді та рвемо руками на шматочки. Додаємо до грибів. Декілька хвилин промажуємо.
- У каструльці розтоплюємо масло, всипаємо борошно. Після закипання відразу вливаємо молоко.
- 4.Коли суміш закипить, знімаємо з вогню та охолоджуємо. Вливаємо потроху сметану.
- Смажені гриби розкладаємо в тарталетки і заливаємо соусом. Посипаємо тертим сиром. Через 15 хвилин в духовці страва має бути готовою!
Нехай свята будуть не лише щасливими, а смачними! З прийдешніми!