Новини

Рецепти десертів без цукру та муки

                                     фото

Якщо ви також серед тих, хто пообіцяв собі під бій курантів на Новий рік відмовитися від шкідливий солодощів, чи вже давно слідкуєте за своїм харчуванням, то наш матеріал стане цікавим для вас. Ми зібрали 5 смачних та корисних рецептів десертів, без цукру та борошна, які без зайвих затрат можна приготувати у домашніх умовах.

                                                               Легкий чізкейк з цитрусовою ноткою 

фото

Для приготування надзвичайно легкого, але водночас  з ніжним  та насиченим смаком чізкейка, вам необхідні: 

  • 600 гр. творогу; 
  • 100 гр. меду; 
  • 2 яйця;
  • 500 мл. молока; 
  • 20 гр. желатину (можна агар-агар);
  • ванілін;
  • 40 гр. крохмалю;
  • цедра  одного лимона. 

                                                                                  Спосіб приготування 

Желатин залийте 100 мл. молока й забудьте про нього протягом 10 хвилин. Тим часом візьміть яйця,  крохмаль, молоко й перемішайте до однорідності. У вас не має вийти комочків. 

Суміш на повільному вогні доведіть до кипіння, після того як закипить, не знімайте з прилити ще хвилину. Коли крем трохи остине, додайте мед. 

Ретельно збийте в блендері творог. Додайте у творог  підоходжену  суміш та желатин з цедрою.  

Добре перебийте все за допомогою блендера. Коли справитеся з цим, вилийте в приготовану заздалегідь форму й наберіться терпіння на 6 годин.

 

                                                                                    Дієтичне “Баунті”

фото

 

 Цей рецепт легендарних цукерок підійде навіть тим господиням, що не люблять довго займатися справами кухонними. По-перше, для  приготування нашого “Баунті”, потрібно дуже мало часу, по-друге, мінімум інгредієнтів. Отже, вам необхідно:

  • 1, 2 склянки білої кокосової стружки;
  • 2 ст. ложки сухого молока; 
  • 1 ст. ложка натурального меду;
  •  150 гр. чорного шоколаду; 
  •  2 ст. ложки води. 
  •                              
  •                                                                           Спосіб приготування

Змішайте кокосову стружку з сухим молоком, додайте туди  мед. Якщо суміш вам здаватиметься  дуже в‘ язкою, потроху додавайте води. Вона має бути пластичною, щоб з неї можна було сформувати цукерки.  На водяній бані розігріте шоколад і кожну цукерку за допомогою зубочистки, чи виделки занурьте у шоколад. Протягом години постарайтеся не з‘їсти все, а дозвольте  хоча б частині  вистинути в холодильнику до готовності. 

 

                                                                                 Корисні цукерки з фініків

фото

Ви знали, що в домашніх умовах можна дуже просто приготувати  чудові цукерки всього лише з 3 простих інгредієнтів?  А ми знали і давним-давно перевірили на власній кухні цей крутий рецепт і з радістю ділимося з вами, занотовуйте, чи запам‘ятовуйте: 

  • 200 гр. фініків;
  • 115 грецьких горіхів;
  • 2 ст. ложки какао. 

                                                                                    Спосіб приготування 

Надрібно подрібнити у блендері горішки, додати ретельно вимиті та очищені від кісточок фініки з какао. Збийте до однорідного стану солодку масу. 

Із отриманої суміші сформуйте цукерки, обваляйте їх у какао. Все, супер-корисні та прості цукерки готові до вживання!

 

                                                                          Шоколадно-горіхові мафіни 

фото

У цьому рецепті горіхи ідеально доповнюють смак шоколаду, а сушена клюква додає кислинки. Спробуйте приготувати шоколадно-горіхові мафіни, вам неодмінно сподобається. Для того, щоб  їх приготувати  необхідно:

  • 2 ст.  ложки меду;
  • 3 ст. ложки кокосової олії холодного віджиму;
  •  1, 2 склянки арахісової пасти; 
  • 3 ст.  ложки какао-порошку;
  • 2 ст. ложки насіння чіа;
  • 1, 3 скл. насіння гарбуза;
  • 1, 3 скл.  фісташок;
  • 1,3 скл. мигдалю
  • 1, 4 сушеної клюкви. 

                                                                            Спосіб приготування 

У глибокій мисці з'єднайте арахісову пасту, кокосову олію та мед. Півхвилини розігрівайте в мікрохвильовці. 

У теплу суміш добавте насіння чіа, какао, горіхи та насіння, а також не забудьте про клюкву. 

Сформуте за допомогою формочок і залиште  їх десь на годину. Через цей час наші  мафіни без цукру, випічки й муки можна подавати на стіл.

                                                              Ідеальний брауні без цукру та муки 

фото

Для любителів шоколадного десерту брауні,  пропонуємо варіацію рецепту - без цукру та муки. Такий незвичний варіант не тільки не нашкодить смаку, а й піде на користь вашій фігурі. 

Для  брауні вам буде  необхідно:

  • 200 гр. чорного шоколаду;
  • 1 ст. ложка какао-порошку;
  • 1,2 ч. ложки харчової соди;
  • 200 гр. фініків;
  • 3 яйця;
  • 60 мл.кокосової олії холодного віджиму;
  • ванілін. 

                                                                      Спосіб приготування 

Розігрівайте  духову шафу до 175 градусів, а тим часом змішуйте інгредієнти. Фініки подрібнюєте до однорідного стану, додаєте яйця та збиваєте вінчиком. Вливаєте у суміш розігріті шоколад, кокосову олію, какао з содою. Ретельно розмішайте інгредієнти щоб не виявилося комочків. Ставимо в духовку, яку ми тим часом добре розігріли,  випікаємо близько 20 хвилин. 


 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
Більше новин по темі

Метровий калач

До Паски я вирішила потішити сім’ю та друзів одним з улюблених тістечок. Це навіть не тістечко, а ціле тістище! Метрового розміру у довжину. Через те і назва його  - метровий калач. Звичайно на стіл його такою ковбасою не кладуть. Але все по-порядку.

До речі, я часто вишукую рецепти в інтернеті і випробовую їх у реальному житті. Тепер я вирішила перевірити, чи є Метровий калач у всесвітній мережі. І що! Знайшла три лінки на один і той самий рецепт із якимось мутнуватими фото! Жах! Треба виправляти, щоб топ-позиції улюбленої закарпатської  кулінарії знали усі.

Що нам потрібно:

для тіста: 6 шт яєць, 260 гр цукру, 8 ст.л води, 10 ст. л олії, 260 гр борошна, 1 пачка порошка для печива, 1 пачка ванільного цукру, 1 ст.л какао

для крему: 1 пачка ягідного (рожевого) або, якщо нема, то  ванільного (жовтуватого) пудингу, 0,5 л молока , 3-6 ст. л цукру за смаком (я багато не кладу, бо приторне не люблю), 1 пачка масла.

І звичайно треба мати спеціальну форму, в ідеалі 2 штуки. Такий собі довгий металевий жолоб з ребрами. Чому з ребрами - поясню далі.

От такий. Вони у мене вже старенькі, але випробувані.

Спочатку відокремлюємо білки від жовтків. У посудину із жовтками додаємо цукор і збиваємо до білого кольору. Не перестаючи збивати, додаємо по черзі ложку води та ложку олії (див. за рецептом скільки всього треба тих ложок). Продовжуємо збивати і таким самим чином додаємо порошок для печива, ванільний цукор та муку поступово. Збиваємо до гарної однорідної маси.

Беремося за білки: збиваємо їх до «стоячого» стану – і акуратно додаємо до попередньо збитої жовткової маси. Поступово перемішуємо, має вийти консистенція хорошої густої домашньої сметани.

Тепер важливий момент: ділимо всю масу наполовину. Одну частину наливаємо у форму. До другої додаємо ложку какао і гарно перемішуємо, виливаємо у другу таку саму форму. Зате їх краще мати дві однакові. Якщо маєте тільки одну, будете пекти ці калачі по черзі.

Духовка має бути попередньо розігріта до 200 градусів. Печемо коржі до готовності, яку традиційно перевіряємо дерев’яною паличкою (якщо тісто не пристає- значить готове).

Я цього разу дещо поспішила: почекала хвилин 20, а потім відкрила таки духовку, бо здалося, що горить. Тісто вже майже вилазило за краї форми. Але тут «біла» форма «впала», а я опечалилася. Бо «чорна» форма форму тримала ( але нічого страшного у результаті не було, все вийшло парадно). Ще трохи попекла коржі до готовності. 

Витягла я свою основу для Метрового калача: тепер треба спечене акуратно витягнути на дошку. Коржі легко випали, коли я перевернула форми. Вийшли отакі дві ковбаси з ребристою поверхнею. Для чого вона? По цих лініях легше нарізати скибочки.

Отож як білий та чорний коржі вистигнуть - нарізаємо їх скибочками по лініях.  І тим часом готуємо крем. На коробці з пудингом все пише: розчинити його у молоці , додати цукру та зварити. Остудити і все разом збити з пачкою масла. Отаке повітряне чудо виходить.

Цього разу я мала ягідний пудинг рожевого кольору. Минулого разу робила все з ванільного.

Останній акорд: берете скибочки і змащуєте кремом по – черзі чорну і білу і склеюєте одна за одною. Виходить довга ковбаса як клавіші на піаніно: чорна – біла, чорна біла і т.д. Ото вже на столі не вміщається!

Поверхню я теж оформлюю кремом і по сипаю кокосовою стружкою, хтось поливає глазур’ю.

І фінальна частина. Починаємо тісто нарізати, але по діагоналі!!! Виходять смугасті шматочки. Ніжні на смак, симпатичні ззовні. Йду підкину собі ще парочку, бо чую, хто вже поліз до холодильника. Прощай дієта!:)

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.