Новини

Минулоріч на Закарпатті було 16 лісових пожеж

В Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбувся брифінг на тему «Ситуація з пожежами в екосистемах області та заходи, що вживаються задля їх попередження». 

Нерідко від спалювання сухої трави виникають лісові пожежі. Як зазначив під час брифінгу Валерій Мурга, тільки на території, підпорядкованій управлінню лісового та мисливського господарства, минулого року виникло 16 лісових пожеж на площі 21,3 га.

При цьому прямі збитки від загорань склали понад 1 млн 600 тис. грн. Для порівняння: 2013 року в лісах управління виникло 9 пожеж, а 2014-го – 2 загорання.

Як розповів Валерій Іванович, задля якомога оперативнішого реагування на лісові пожежі в розпорядженні підрозділів управління лісового та мисливського господарства знаходяться 12 пожежних модулів. Разом із тим, нещодавно було закуплено 22 мотопомпи та 176 ранцевих лісових вогнегасників (обприскувачів). Крім цього, у майбутньому в лісгоспах, де трапляється найбільше пожеж, планують встановити вишки й обладнати їх системами відеоспостереження. Усе задля того, аби якнайшвидше відслідковувати осередки загорання в лісових масивах.

Також у планах – впорядкування туристичних маршрутів і влаштування в їхніх межах місць для розведення вогнищ, які допоможуть зменшити кількість лісових пожеж.

Рятувальники й лісники регулярно співпрацюють у сфері запобігання виникненню пожеж та оперативних дій стосовно їх ліквідації. Зокрема, у липні 2015 року в урочищі Дубки біля с. Кам’яниця Ужгородського району відбулися широкомасштабні навчання щодо гасіння лісових пожеж із залученням авіації. Робота в цьому напрямку триватиме й надалі, - пише У ДСНС України у Закарпатській області.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.