Новини

Не всі ужгородські бізнеси переживуть зиму- рестораторка

Найбільший плюс від карантину для ужгородських рестораторів і готельєрів — це об’єднання спільних зусиль. Таку думку висловила Тамара Готра, ужгородська рестораторка, під час Форуму розвитку Закарпатської області “Re:Open Zakarpattia”.

Вона виступала на панельній дискусії “Не тільки вижити, а й стати сильнішими: Україна та Закарпаття в коронавірусній реальності”.

“Вперше за всю незалежну Україну ми об’єдналися. Це виросло в рух, ми стоїмо один за одного, разом стаємо силою, - сказала Тамара Готра.  - Під час карантину в Ужгороді утворилася неформальна асоціація  рестораторів і готельєрів, які ведуть діалог з владою, аби мати змогу працювати». Влітку вони відстояли своє право працювати довше, адже влада заборонила ресторанам працювати теплої пори ввечері. Так само нещодавно підприємці домоглися дозволу працювати під час червоної зони в Ужгороді. Вони апелювали до того, що той самий “червоний” Харків продовжував працювати.

“Наша біль — несправедливість. Не хочу їздити на темі Епіцентру... Чому Харків працює у червоній зоні, а нас закривають удома?”, - каже рестораторка.

Тамара Готра пояснює, що бізнесу HoReCa в Ужгороді напрочуд складно. Він виживає, дехто досі не розрахувався з боргами після весняного локдауну, всі боїться зими, адже треба буде чимало платити за опалення. Рестораторка не впевнена, що всі бізнеси переживуть зиму.

 

Тамара Готра переконана, що робота «на виніс» не допоможе місцевим підприємцям у маленькому місті, добре, якщо вдається виходити в нуль, а частіше — це праця в мінус.

Наразі Тамара вірить, що спільнота рестораторів і готельєрів і надалі буде разом, вона робитиме все, аби неформальна асоціація жила, щоб спільно розвивати туристичний імідж Ужгорода.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.