Новини

На Закарпатті з'явилася нова пивоварня

Її відкрили у селі Гукливе Воловецького району. 

Закарпатське пиво можна скучтувати у мілітарі-готелі "ГрюнГоф". 

Варильні ємності дозволяють варити за раз від 38 до 72 літрів пива,  пише Ужгородский Пивной Обозреватель

Зараз варять досить часто. Пиво подається в ресторані «Grün Hof» (30 грн за 1 літр) і продається в кіоску при дорозі (в ПЕТ-пляшках з фірмовими етикетками; 22 грн за 1 літр).

Всього хлопці виробляють 4 сорти пива під ТМ «Бовасік».

«Бовасік-1» - пшеничне, нефільтроване, непастеризоване, вариться на основі суміші німецького та українського солодов, щільність - 12%, алкоголь - 4.5%.

«Бовасік-2» - світле, нефільтроване, непастеризоване, щільність - 11.5%, алкоголь - 4%.

«Бовасік-3» - напівтемне, нефільтроване, непастеризоване, німецькою солоді мюнхенського типу, щільність - 11.5%, алкоголь - 4.5%.

«Бовасік-4» - темне, нефільтроване, непастеризоване, на українському солоді, щільність - 12%, алкоголь - 5%.

Про походження назви «Бовасік» господар пивоварні відповів приблизно наступне: «У нас в районі всі готелі і магазини прийнято називати жіночими іменами ... назва нашого готелю на жіноче ім'я ніяк не схожа ... от, вирішили хоч пиво назвати пестливих жіночим ім'ям» .

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.