Новини

На Закарпатті накрутили 25 видів голубців. ФОТО

 На закарпатському фестивалі “Бичківські голубці” приготували 25 видів голубців, за що він може потрапити до “Книги рекордів Закарпаття”. За оцінками організаторів, фестиваль відвідало близько 10 тисяч людей, серед яких гості з інших регіонів України, близького зарубіжжя і навіть із США.



Захід відбувся 4–5 серпня у Великому Бичкові Рахівського району.

Місцеві ґаздині пропонували гурманам традиційні гуцульські, угорські, румунські, болгарські, серед яких ліниві, солодкі, а також голубці з бурякового листу та з чебрецем. Їли їх холодними та гарячими. Варилися страви під відкритим небом у 5 котлах, а це близько 250 літрів, - повідомили в Іршавській РДА.

Ґаздині Великого і Малого Бичкова накрутили відповідно 11 та 25 видів голубців, Репегова – 22, а Крушника найбільше – 26.

На фесті можна було продегустувати голубці з квашеної капусти,  з бужениною різаною, з гречкою, з телятиною, перловкою,  крупиками,  рисом, грибами, шкварками,  з торгоньом та чабриком,  смаженою солониною  та цибулею. Готували жінки весільні голубці та ліниві. На вибір гостям пропонували голубці з солодкого перцю,  солодкої капусти, з буряковим та виноградним листям. А також голубці з ковбасою, томатами, на сметані і пісні.

Як розповіла Zaholovok.com.ua гостя фестивалю Вікторія Рижова, голубці, на жаль, не продавали : "Вразило - те, що голубці на фестивалі не продаються. Ми проїхали майже 200 км в один бік по легендарним закарпатським дорогам, від яких потім болять нирки, а голубці купити не можна. Про це варто було б попереджати завчасно. Втім після того, як всі намети з місцевими наїдками (окрім голубців були предстиавлені сир, бринза, банош, вареники, шкварки, сало тощо) були оцінені спеціальною комісією, страви могли безкоштовно продегустувати усі охочі абсолютно безкоштовно”.

За словами Вікторії, вона з’'їла річну норму голубців. “Сподобалися усі. Вони надзвичайні. Маленькі, їх там пропонують їсти руками. Це дійсно найсмачніші голубці, які мені коли-небудь доводилося куштувати, каже Вікторія.

Людей було дуже багато, чимало машини з київськими та волинськими номерами, - зазначають учасники фестивалю. Треба віддати організаторам належне за те, що безкоштовно наливали мінеральну воду туристам, адже на дворі стояла 40 градусна спека.



Фото В.Рижової

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.