Новини

На Закарпатті для туристів сформували Медовий кошик

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація Медового кошика Закарпаття від «Медового дому». Бджолопродукти, мед та медові вироби від дегустаційного залу меду «Медовий дім» та бджолярського господарства сім’ї Перест представили Людмила Переста, господарка підприємства та Федір Шандор, президент Закарпатської туристичної організації.

Фото

  «Медовий дім» сім’я мукачівців Перест відкрила понад 10 років тому, починали з кількох сортів меду. Зараз їхня продукція налічує понад 20 найменувань. Крім того господарство зібрало унікальну колекцію медів із 62 країн світу, створило карту України в сотах та ще чимало атракцій для туристів. Наприклад, скляний вулик, де можна спостерігати за роботою бджіл, медогонку, яку можна покрутити. «Медовий кошик» -- нова пропозиція для туристів та підсумок багаторічної роботи бджолярів.

  «Крім різних сортів меду пропонуємо такі продукти бджільництва як прополіс, перга, бджолиний підмор, маточне молочко, бджолиний пилок, різні настоянки, наприклад, воскової молі, яку самі вирощуємо,- розповідає Людмила Переста, господарка «Медового дому». – З прополісу, природнього антибіотику, виготовляємо багато корисних речей: льодяники, спреї, мазі. Окремо запустили косметичну лінію. Це мила з меду, креми для обличчя та рук, куди додають різні корисні натуральні інгредієнти». 

Фото

До Великодня господарство розробили велику колекцію воскових фігур, кошики з мильними квітами. Окремий напрямок – питні меди та медовухи, а також новинка- крем-мед з додаванням ягід – малини, смородини, полуниці.

  Карантин став тим періодом, який допоміг придумати нові напрямки у роботі, каже Людмила Переста. Також минулого року погода не сприяла медозбору, меду назбирали мало, цього року очікують більшого врожаю, як і відновлення туризму.

  Федір Шандор зауважив, що господарству вдалося пристосуватися до нових умов роботи через пандемію. «Медовий дім» створив повний цикл виробництва і має понад 20 позицій, які пропонує туристам. Сьогодні кожну локальну зону ми можемо спакувати в окремий кошик», - каже Федір Шандор.  Він також презентував чергове видання, присвячене 30-річчю з Дня незалежності України як подарунок від Закарпаття, -- «30 локальних гастрономічних продуктів». Це вже друге видання із серії 8-ми презентаційних видань.  Наступна запланована – «Локальні рекреаційні об’єкти Закарпаття». 

Фото

Фото


 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.