
Традиційний гастрономічний фестиваль-ярмарок “Гуцульська бринза” відбудеться 1- 2 вересня.
Фест є найбільшим гастрономічним, кулінарним фестивалем, що проходить на Закарпатті.
Туристи та гості фестивалю матимуть змогу купити традиційний сир-бринзу, що споконвіків виробляється на Рахівщині. Кожен куточок району представить свої кулінарні продукти, для дегустації.
ПРОГРАМА
1 вересня, субота
10.00–16.00 – заїзд гостей та учасників фестивалю
11.00–18.00 – виставка художника Рахівщини Доробана І.В. (зал райдержадміністрації)
2 вересня, неділя
8.00–12.00 – розгортання експозицій виставок фестивалю – ярмарку, вул. Буркут, амфітеатр “Буркут”
11.30–12.15 – хід святкової колони від площі міста до амфітеатру “Буркут”.
12.15–12.55 – відкриття фестивалю “Гуцульська бринза”; запалення полонинської ватри.
12.55–14.00 – конкурси на кращих: трембітаря, сопілкаря, коломийкаря;
13.00–14.00 – змагання по приготуванню гуцульських страв.
14.00–17.00 – гала-концерт фестивалю.
17.00–24.00 – концертно-розважальна програма, масові гуляння, святковий феєрверк.
На Закарпатті розробляється програма ”Сирний туризм Закарпаття“, що дозволить познайомити з культурою виробництва традиційної молочної продукції Закарпаття, овечого, коров’ячого, буйволячого молока, а фестиваль “Гуцульська бринза” є одним з елементів туристичного продукту, що формується, адже на цій події можна ближче познайомитись з культурою та традиціями жителів Закарпаття, - повідомили в Туристичному інформаційному центрі Закарпаття.