Новини

Мікродозинг мухоморів: користь, шкода та особливості профілактики

Розвиток науки та маніпулювання якісним складом різної продукції дозволило суттєво розвивати прийом кількох дивних та унікальних продуктів. Одним із таких продуктів став гриб мухомор, який спочатку вважається токсичним. Але вчені навчилися витягувати з його складу дуже корисні речовини та регулювати дозування.

Через поступовий розвиток виник мікродозинг, тобто прийом у невеликих дозах мухоморів. Їхня форма випуску може бути різною, а за цим посиланням є можливість вивчити більше корисної інформації. Хімічний склад включає величезну кількість речовин, включаючи іботенову кислоту, мусцимол, мускарин, мусказон, бутофеїн та різні поживні сполуки.

Корисні властивості

Активний розвиток науки дозволив детально провести дослідження щодо прийому мухоморів. У результаті вони мають різні особливості впливу, надаючи користь для людини:

  • розслаблення нервової системи (як результат покращується якість сну, мухомори мають седативний ефект, знімається тривога і стрес, а все завдяки речовині мусцимол);
  • поліпшення когнітивних функцій (поліпшується ясність розуму, емоційне благополуччя, покращується продуктивність та креатив, змінюється сприйняття та пізнання);
  • полегшення болю (відмінний інструмент прибрати біль, особливо при хронічному артриті та ревматизмі, оптимальний варіант для створення припарки, щоб позбутися болю у м'язах та суглобах);
  • підтримка імунітету (імунні клітини мозку активуються, нервова система очищається від бляшок та пошкоджених нейронів).

Крім того мухомори мають протизапальну дію, допомагають позбавлятися залежностей і навіть лікують шкіру.

Шкода мухоморів та протипоказання

Безліч активних речовин у складі мухомору можуть як надати користь, так і нашкодити людині. Наприклад, іботенова кислота і мусцимол – дві речовини, які відповідальні за отруєння, тому важливо дотримуватись дозування та правила мікродозингу, виключивши перевищення кількості вживаних мухоморів.

Серед протипоказань слід врахувати:

  • вік до 18 років;
  • вагітність та період годування груддю;
  • психологічні захворювання

Погано оброблена сировина може стати причиною нудоти та блювання, діареї та спазмів, втрати балансу. Також можуть виникнути прояви з боку центральної нервової системи, включаючи запаморочення, втому, сплутаність свідомості, проблеми зі слуховим чи зоровим сприйняттям.

Висновок

Мухомори – це гриби, які є токсичними і не вживаються, хоча є деякі винятки. Через тривалої історії вивчення вчені дійшли висновку, що мікродозинг має місце.

 

На правах реклами

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.