Новини

Вилами по воді, або 3 питання до Ляшка

Тут лишається зовсім трохи часу до оголошення позачергових виборів у Раду і, схоже, закон залишиться такий, як і був, 50/50 мажоритарка/пропорційка. Коли кандидат з вилами йшов у президенти, то було кумедно, бо всі розуміли, що не виграє, але буде весело, тепер все значно сумніше. Трохи більше місяця тому поважна соціологічна структура КМІС опублікувала рейтинг, згідно з яким Радикальна партія Ляшка перемагає на парламентських виборах з результатом 12,5% (23,1% із тих, хто визначився) опитаних. Інші результати були такі: 9,3% (17,2%) респондентів віддали б свої голоси за ВО"Батьківщина"7,2% (13,3%) -  за "УДАР"6,1% (11,2%) -  за партію"Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 3,4% (6,2%) -  за"Солідарність" Петра Порошенка. Правда, того ж дня гендиректор КМІСу Володимир Паніотто зробив важливе уточнення до цього рейтингу, мовляв, 

"В опитуванні не було вказано про те, що "Солідарність" - партія Петра Порошенка. Це рішення приймалося замовником опитування, який побажав залишитися невідомим", - розповів Паніотто. "Порошенко не може представляти якусь партію, будучи президентом - таке пояснення", - пояснив він.

За словами соціолога, у разі прив'язки "Солідарності" до Порошенка, ця партія, безсумнівно, опинилася б у лідерах громадської думки.

Тим не менше, очевидним є факт, що партія Ляшка набере достатньо багато голосів і буде якщо не першою, то точно не останньою. А тепер задайте собі перше питання: 1. Кого ви знаєте у партії Ляшка, крім Ляшка? Думаю, більшість щиро зізнається, що нікого. Візьміть, до прикладу, партію Тимошенко. Тут, крім Юлі, одразу назвете хоча б пару прізвищ, ну там хоча б Турчинов, Соболев, Шевченко, Кириленко... Але раз ви нікого не знаєте, тоді єдиним критерієм підтримки Радикальної партії має бути повна довіра до Ляшка, мовляв, той, поганих не приведе. Так, раз ми вже згадали Юлю, то вона також давала особисті гарантії за кожного свого депутата, а коли тушки повалили з фракції "Батьківщина" десятками, то не знала, що казати і апелювала до того, що люди трапляються різні, хтось спокуситься, а хтось встоїть. А тепер задайте собі друге питання: 2. Що вам відомо про Ляшка, крім того, що говорить сам Ляшко? Думаю, що хтось згадає відео його зізнання у нетрадиційних стосунках, а більшість знов скаже, що нічого. Так от, якщо захотіти і не дуже глибоко закопатися в мережу, то ви дізнаєтесь чимало цікавого про Ляшка. Приміром те, що він став Нардепом за списками тієї ж таки "Батьківщини", хоча сама Тимошенко спочатку була категорично проти того, щоб включати його до списку. Ну, тут Юля, як у воду гледіла, бо в 2010 році Ляшка виключили з фракції з формулюванням:  "за співпрацю з коаліцією більшості, зокрема, за голосування за зміни до Конституції, закон про Кабінет міністрів та регламент Верховної Ради України". Це саме ті зміни до Конституції, які наділили Януковича повноваженнями диктатора. Так, вже настрочив тут цілу сагу, але, думаю, слід задати собі ще хоча б одне питання: 3. Чи мав Ляшко проблеми із законом? Ну, раз є відео його допиту, то, очевидно, що так. Бінго!!! Якщо вірити сайту http://politrada.com, а не вірити підстав нема, то Ляшко "сидів" кілька разів. Правда, судимості часів його журналістської діяльності, скидаються на переслідування чесного журналіста. Але є й інша справа, то ж просто зацитую вищезгаданий сайт:  "По данным следствия, Ляшко совершил хищение государственного имущества на сумму 1 млн 300 тыс. крб. и коллективного – на сумму 1 млн 100 тыс. крб., а всего – на общую сумму 2 млн 400 тыс. крб., причинив ущерб Мерефянской СГТО на сумму 2 млн 400 тыс. крб., а фирме «Густа-Фуд» – на сумму 1 млн 100 тыс. карбованцев. Согласно приговору от 9 декабря 1994 года Ляшко был признан виновным в совершении преступлений, предусмотренных ст.ст. 86-1, 191, 194 ч. 3 УК Украины. Речь идет о: хищении государственного и коллективного имущества в особо крупных размерах; самовольном присвоении власти или звания должностного лица; подделки документов, штампов и печатей, сбыт их и использование поддельных документов".

Одним словом, свідомим виборцям вила не страшні, але, на жаль, зацитую ще раз соціолога: "Результат партії Ляшка нас дуже сильно здивував. Очевидно, позначається те, що Ляшко перейняв тактику Жириновського і каже людям те, що вони хочуть чути, особливо у воєнний час", - пояснив Паніотто.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.