Новини

Про ситуацію з відкриттям прикордонного (українсько-румунського) пункту пропуску в с. Яблунівка на Хустщині

Ще 18 січня надіслав депутатське звернення Главі Уряду, яке стосувалось відкриття на території с. Яблунівка Хустського району Закарпатської області прикордонного пункту пропуску між Україною та Румунією.

Аналогічне звернення з цього ж приводу депутатською фракцією "Фронту Змін" в обласній раді адресувалось Закарпатській ОДА.

Дану проблему нещодавно вкотре підняли виборці моєї рідної Хустщини під час особистих зустрічей.

З'ясувалось, що питання розробляється і крутиться коридорами державних інстанцій ще з 2003 року. Певна робота уже проведена - існують обґрунтування, попередні фінансові розрахунки та погодження на місцевому рівні. Є підтримка з боку Румунії, а також рішення обласної ради від 21 грудня 2012 р. з клопотанням до Кабміну прискорити роботу з відкриття прикордонних пунктів пропуску в Закарпатті, у тому числі і в с. Яблунівка.

Буквально позавчора отримав відповідь від Азарова - питання взято до провадження, дано відповідні доручення Мінфіну, Міністерству закордонних справ, Державній прикордонній службі і Держмитслужбі. Побачимо наскільки дієво і ефективно працює урядова машина. Тему триматиму на контролі і вестиму далі.

Про хід вирішення та нові подробиці інформуватиму громадськість.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.