Новини

Горіховий рулет

Горіх на дворі зазеленів. У нас він великий, ще прадідо Пішти Йоушка садив. Цілий двір у його тіні. Чотири покоління виросло під його листям. І ото тепер наша дітвора грається. Пішто, як малий був на нього заліз кота рятувати. Завжди рятував всіх і песиків додому тягав і пташок всяких. І того разу за котом заліз аж під самий верх. Кіт-паразит долу сам зліз, а за Піштою мусів тато вилазить. А ще на ньому сойки гніздо мають, вже з десять років в дуплі живуть і кожної середини травня звідти маленькі шкарлупки падають, пташенята вилупились значить... Прабабка Ержія з зелених горіхів на меду робила чудове варення, а дідик Йоушка медовину настоював. Всі сусіди ходили пробувати.

А як горіхи поспівали, репалися зелені жупани на них – у всіх дітей пальці і роти чорно-жовті від горіхового соку. Восени весь двір до коліна в жовтому листі, а у дітей повні портфелі горіхів. Ох і сварилися на нас в школі вчителі – половина парт поламана. То ще парти були з кришками, котрими так чудово кришити шкарлупу горіха. Мені тоді Пішті горіхи носив і такий, насипле мені в портфель і сидить червоний весь, і мовчить. Романтик мій...

 Іду доки діти з садочку і школи не прийшли, зроблю рулет з горіхами. З нашими горіхами. 

Якраз цілу тепшу підсушила, вони так смачніші. Та й знайшла в морозилці готове тісто – гріх не спекти дашто файноє.

 
Натираю на крупній терці горіхи... Мож і блендером все змолоти, але я люблю щоб докупи і дрібні, і більшенькі шматочки. Вони тоді так смачно хрумтять.
 

Додаю 4 столові ложки цукру. Так з горочкою.

І добре розмішую.

Потім беремо 2 яйця і відділяємо жовтки. Вони нам згодяться змащувати рулет зверху.

А білки збиваємо до густої піни.

І в горіхи їх! І знов гарно вимішати, щоб однорідне було.

Суміш викладаємо на тісто, рівномірно розмащуємо і аккуратно згортаємо в рулетик. 

Я правда зарано тісто з морозилки виклала. Воно нагрілося і було важко скручувати. Мабуть таки краще, коли трохи холодне ще...
Ну вже як є! Мастимо жовтками для блиску. 

30 хвилин у духовці і смакота готова! В кухні так запахло шо аж Пішті з двору забіг. Мусила м йому відрізати шматочок на пробу. Так той так зайшовся їсти, що довелося їнше ховати подалі, бо ще й дітям не останеться. Всім смачного!

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.