Новини

Гарбузовий суп з креветками. Постсвятковий (post-apocalyptic)

Признаюсь чесно, не можу я стільки їсти: Різдво 25 грудня, Новий рік, Різдво 6-7 січня, тотальні канікули, коли доїдаєш те, що лишилось з усіх свят, бо викидати шкода. Сили варити щось нема, та й узагалі якийсь тотальний облом бути на кухні. Бо вже там був. Краще піти по гостях і полежати там на дивані, бо пити теж якось вже не сила :)

Одним словом вирішила я зробити "розгрузочний" день! Вичитала м у своєму Айпеді гарбузячий рецепт. Бо якраз гарбузів у мене в коморі доста. Навіть завалявся пармезан, про дрібниці типу оливкового масла вже й не кажу.

«Оранжевий крем-суп» така назва була у цієї помаранчевої маси з морепродуктами. Я зробила ментальний переклад, щоб ближче до народу. І пішла до магазину. Бо креветок таки у мене не було, а також молотої зіри (що за заморська трава?) і барбарису.

Одним словом подаю список інгредієнтів:

1,5 кг м’якоті гарбуза

700 г креветок

50г пармезану (сир такий)

2 ст.ложки оливкового масла

1 цибулина

3 ст.ложки соєвого соуса

Сік 1 лимона

4 зубчики часника

Сіль, перець

Молота зіра, барбарис (спеції)

Зразу скажу, що я всього взяла наполовину! І це мене врятувало! Супу вийшло 4 порції і він був такий ситний, що їсти не хотілося цілий день. Признаюсь, правда, що перша думка взяти всього удвічі менше прийшла тоді, коли я побачила майже кілограм креветок. Ну да, витратити 100 грн. тільки на креветки експериментального супу…Хіба б 10 гостей пришло :)

Отож:

Спочатку треба відварити креветки. Я купила вже очищені морожені, їх треба варити близько 5 хв. Потім замаринувати (тобто замочити) у суміші соєвого соусу, лимонного соку і 1 ст.ложки оливкової олії.

Поки креветки «томяться», відварюємо гарбуз, попередньо очистивши та порізавши на шматки. І тушимо цибулю з оливковою олією.

Потім гарбуз та цибулю розбиваємо блендером до консистенції сметани, додаємо гарбузового відвару (залежно від того, якої густини хочете суп). Додаємо подрібнені часник, спеції, креветки та сир.

На сирі я не економила, дала по повній програмі. Люблю.

Зверху цю помаранчеву жижу прикрасила цілими креветками та потерла ще трохи сиру.

Вийшло непогано. Хто не любить часнику - можна давати його ще менше. А хто любить- рецепт для вас.

Одним словом об’їлися ми постсвятковим супом. Може б то чого легенького приготувати? :)

Любіться і файно їжте!

Ваша Ержіка

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.