Приготування великої кількості страв чи заготовок потребує застосування спеціалізованої техніки. У багатьох випадках такою технікою є блендери, за допомогою яких є можливість щось подрібнити, перемішати або зробити однорідну консистенцію. Вони часто використовуються в домашніх умовах, у ресторанах та кафе, а також на великих виробництвах харчової промисловості.
Наразі до покупки доступно понад 20 брендів, включаючи українські, німецькі, польські, італійські, китайські та інші виробники. Якщо вирішено купити блендер по акції, то все одно потрібно оцінити їх технічні параметри, різновиди та характеристики. Завдяки такому підходу є можливість знайти ідеальний вид техніки відповідно до бюджету на покупку, адже потужні пристрої навряд чи знадобляться на домашній кухні і навпаки.
Типи блендерів
Виробниками пропонуються такі різновиди техніки:
- стаціонарні;
- занурювальні;
- фітнес-блендери;
- міні-комбайни.
Потужність техніки від 200 до 800 Вт та вище. Чим більше потужності, тим більше можливостей для подрібнення, до того ж вдасться подрібнювати тверді інгредієнти. Швидкостей від 1 до 21, а наявність кількох імпульсних швидкостей і режиму турбо дозволить справлятися з будь-якими заготовками.
Чаші виготовляються із міцного пластику чи скла, а їх об'єм 1 і навіть 2 літри. Занурювальна частина виготовляється з металу або пластику. Ножі виготовляються із нержавіючої сталі або міцного титану, за допомогою якого вдасться впоратися з будь-якими заготовками.
Додаткові особливості блендерів
Всі блендери по акції зберігають свої характеристики, переваги та комплектацію. Управління виконується механічними кнопками чи сенсором, а для зручності сприйняття інформації передбачено дисплей. Є можливість активувати автоматичні програми або їх вручну підібрати під свої запити.
Функція очищення дозволить видаляти будь-які забруднення. Крім того, є стандарти безпеки, включаючи захист від перегріву, блокування, автоматичне відключення та нековзні ножі. Для зберігання є зручний відсік для дроту або петля, щоб підвісити блендер на гачок.
Технологічні особливості
Блендери доповнюються великим набором функцій та можливостей. Крім того, допускається використання насадок для шинкування, збивання, замісу тіста і т.д. Є можливість колоти лід, горіхи, заморожене м'ясо та будь-які інші тверді інгредієнти. Завдяки цьому будь-який блендер стане справді універсальною технікою на кухні сучасної господині.