Новини

7000 доларів з «клієнта»: на Берегівщині затримали чергового переправника

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури жителеві Хустщини повідомили про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).


Слідством встановлено, що підозрюваний за 7000 доларів США погодився допомогти військовозобов’язаному незаконно покинути територію України. Усі деталі чоловіки узгоджували між собою завчасно.

Згодом переправник зустрівся з «клієнтом» у Мукачеві та на своєму автомобілі відвіз останнього до с. Косонь, що на Берегівщині. Звідти мав розпочинатися маршрут на територію Угорщини, який пролягав поза офіційними пунктами пропуску.

Після того, як закарпатець надав вказівки щодо подальшого напрямку руху і отримав кошти за незаконне переправлення, його було викрито та затримано працівниками Берегівського райвідділу поліції спільно з оперативниками Мукачівського прикордонного загону.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування. Найближчим часом підозрюваному оберуть запобіжний захід.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.