Новини

5226 закарпатців звернулися до центру зайнятості за рік

Про це сьогодні, 18 грудня, під час прес-конференції повідомив директор Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк.

За його словами протягом 11 місяців 2013 року послугами центру скористалися 5226 незайнятих громадян, статус безробітного мали 3225 осіб. Як і в попередні роки, більшість користувачів таких послуг – це жінки (56 %). 81,45 % осіб не були зайняті до  1 року, 18, 55 % -- більше 1 року (з різних причин). За словами директора, на сьогодні практично неможливо влаштувати на роботу неповнолітніх, законодавчі вимоги суворі.

Станом на 1 грудня на обліку у центрі зайнятості перебувають  808 безробітних, які шукають роботу. У наявності є 340 вільних робочих місць. На ринку праці Ужгорода переважає попит на працівників робітничих професій: в’язальних схемних джгутів, швачка, слюсар, електромонтер, електрик дільниці, шліфувальник, столяр, верстатник, складальник верху взуття, касир, продавець, кондитер, кухар, бармен, офіціант тощо.

На вільні та новостворені робочі місця за сприянням служби зайнятості протягом січня-листопада влаштовані 2317 осіб, з них 529 – молодь, 315 – соціально незахищені. 29 осіб працевлаштовано на новостворені робочі місця з компенсацією єдиного соціального внеску. За 11 місяців зареєстровано 3474 вакансій. Тільки на 3,39 % вільних робочих місць була заявлена зарплата вища за середню в області.

Отримавши одноразову допомогу по безробіттю, 70 осіб відкрило власну справу, з них 27 жінок, 36 осіб – молодь до 35 років.

За звітний період до центру зайнятості, щоб працевлаштуватись, звернулися 75 інвалідів. Профорієнтаційними послугами загалом скористалися 23 584 особи. 

Ганна Сухарз управління Пенсійного фонду України в Ужгороді розповіла, що в Ужгороді стоять на обліку 2856 інвалідів. З них 1116 працюють. Також на обліку перебувають 128 дітей-інвалідів до 18 років та 136 інвалідів війни. В основному люди з особливими потребами отримують мінімальну заробітну плату.

На сьогодні всі соціальні виплати виплачуються своєчасно та у повному обсязі, - запевнив Сергій Олексіюк.

Іван Ключевський, керівник організації роботодавців Ужгорода зауважив: «Позитивні новації Закону про зайнятість, що працює з початку цього року, визнаємо не тільки ми, а й міжнародні експерти. Він дійсно спрямований на захист соціальних гарантій працівників. Є ще ряд питань щодо впровадження його окремих положень, тому ми працюємо над цим, постійно зустрічаємося у колі фахівців для визначення найкращої стратегії виконання закону».

 

 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.