Новини

$3000 та автомобіль за незаконне переправлення через кордон – судитимуть закарпатця

Тячівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканця смт. Буштино за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, закарпатець, знаючи про заборону щодо виїзду чоловіків віком від 18 до 60 років у період дії воєнного стану, організував незаконне переправлення через кордон мешканця Запоріжжя. Останній намагався потрапити до Румунії. У якості оплати за незаконний перетин держкордону обвинувачений одержав 3000 доларів США. Крім того, «ухилянт» мав залишити чоловіку свій автомобіль «Toyota Corolla».

На початку березня, безпосередньо перед здійсненням незаконного переправлення, закарпатець поселив «клієнта» у с. Сокирниця, де їх і викрили правоохоронці. Пізніше чоловіку обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення понад пів мільйона гривень застави, яку чоловік так і не сплатив.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Тячівського районного відділу поліції, - повідомили в Закарпатській обласній прокуратурі. 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.