Новини

2858 ідентифікаційних кодів видали за півроку в Ужгороді

За січень-липень 2013 року ДПІ у м. Ужгороді  видано 2858 «ідентифікаційних кодів», більшість із них отримали особи до 16 років - понад 2260 реєстраційних номерів облікової картки платника податків.

Більшість –  це діти, які готувалися до зовнішнього незалежного оцінювання, до вступу в вищі навчальні заклади, спадкоємці, отримувачі призових винагород за участь у олімпіадах, діти сироти, над якими здійснюється опікунство, а також у разі виїзду громадян за кордон.

ДПІ у м.Ужгороді звертає увагу фізичних осіб, у яких виникли об'єкти оподаткування чи обов'язки зі сплати податків і інших обов'язкових платежів повинні зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб і отримати «ідентифікаційний номер».

-Реєстраційний номер облікової картки платника податків  —  елемент Державного реєстру фізичних осіб України, що є індивідуальним кодом, який надається фізичним особам-платникам податків та інших обов'язкових платежів та зберігається за ними протягом усього їхнього життя.

Нагадуємо, що дитина, яка не досягла 16 річного віку або є неповнолітньою і ще не має паспорта, не може самостійно отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників. В інтересах дитини це може зробити один з батьків (усиновитель, опікун, піклувальник). Для цього необхідно пред’явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Реєстраційний номер облікової картки платника податків  видається протягом п’яти робочих днів з дня звернення фізичної особи або її уповноваженої особи до державної податкової інспекції за місцем проживання особи (основним місцем обліку), – повідомили у ДПІ у м. Ужгороді. 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.