Новини

1928 нелегальних працівників у підприємців-фізичних осіб зафіксували на Закарпатті

Надзвичайно актуальним на Закарпатті залишається питання тіньової зайнятості населення. Так, у поточному році інспектори праці виявили неоформлених працівників у 192 приватних підприємців-фізичних осіб. Звичайно, фактичні обсяги «тіньової зайнятості» на ринку праці Закарпаття набагато більші.

Так, робочі групи, створені при районних адміністраціях та виконавчих комітетах міських рад області, протягом поточного року зафіксували 1928  нелегальних працівників, яких використовували приватні підприємці-фізичні особи. Про це розповів у прес-центрі «Закарпатської  Правди»начальник територіальної Державної інспекції з питань праці у Закарпатській області Іван Левкулич. 

Необхідно пам’ятати, що приховані трудові відносини позбавляють працівника гарантованої законом мінімальної зарплати (у тому числі доплат, надбавок  заохочувальних виплат); права на відпустку, зокрема й у зв’язку з вагітністю та пологами; на оплату лікарняного; на достроковий вихід на пенсію та на скорочений робочий день, тиждень, якщо ви працюєте в шкідливих умовах праці; на допомогу по безробіттю; на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань; на зарахування виробничого стажу тощо. З іншого боку, при «тіньовій зайнятості» не надходять кошти  до бюджету, ПФ та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування від тимчасової непрацездатності, а також до інших державних фондів.

Тіньова зайнятість проявляється не тільки в прихованих трудових відносинах: останнім часом на підприємствах Закарпаття набула поширення практика встановлення працівникам неповного  робочого дня, тижня. Звичайно, чинне законодавство передбачає, що працівник за погодженням із роботодавцем може працювати в режимі неповного робочого дня. Однак ця правова норма в дійсності стала прикриттям для окремих підприємців, які формально нібито користуються послугами працівників  на умовах неповного робочого дня, а фактично люди зайняті  повністю, і платять їм відповідно, але в конвертах. Це, звичайно, завдає шкоди як безпосередньо працівникам, так і відповідним державним інституціям. Тому найближчим часом підприємства, на яких практикується неповна зайнятість працівників, будуть першими кандидатами на проведення планових перевірок. 

«У рамках кампанії «Інспекція праці допоможе вам на робочих місцях» ми намагаємося впровадити в роботу державних інспекторів праці механізми профілактики  порушень трудового законодавства. Фактично,йдеться про те, що метою перевірки – не покарання роботодавця, навіть якщо для цього є правові підстави. Головне завдання інспектування – забезпечити на підприємстві додержання законодавства про працю. І хоча при чинному законодавстві реалізувати на практиці такі підходи  буде проблематично, інспектори праці цілеспрямовано вестимуть роз’яснювальну й профілактичну роботу, щоб  роботодавці  поглянули під іншим кутом на стиль ведення бізнесу та згадали про відповідальність  перед своїми працівниками. А на завершення хочу сказати, що будь-який працівник має право звернутися в інспекцію з питань праці щодо захисту його трудових прав. Це можна зробити письмово, на особистому прийомі у керівництва інспекції чи зателефонувавши на «Урядову телефонну гарячу лінію» на  багатоканальний номер: 0-800-507-309», – підсумував Іван Левкулич.

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.