Новини

«Надзвичайно важлива подія для кожного українця, де б він не жив», – Порошенко про Карпатську Україну

Президент України Петро Порошенко у меморіальному парку «Красне Поле» взяв участь в урочистостях, присвячених 80-й річниці проголошення Карпатської України. Глава держави разом з урядовцями і керівництвом області поклав квіти до Пам’ятного Хреста, встановленого на честь загиблих Карпатських січовиків.

– Сьогодні подія надзвичайно важлива для кожного українця, де б він не жив, – наголосив Президент. – Вільна соборна незалежна Україна вшановує тих, хто 80 років тому проголосив державність Карпатської України. Ми згадуємо тих, хто мав мужність у час смертельної небезпеки заявити, що Україна була, Україна є і Україна точно буде! І в час, коли європейські політики все ще сподівалися умиротворити агресора, українці першими гордо і мужньо заявили про свої права. 

Проголошення незалежності Карпатської України Президент назвав справжнім актом сміливості і патріотизму, а виступ бійців Карпатської Січі, які 80 років тому на Красному Полі зійшлися у важкому і нерівному бою з переважаючими силами загарбників, героїчним подвигом. 

– Герої Красного Поля – карпатські січовики – стоять в одному ряду із захисниками України під Крутами, героями Української повстанської армії, сучасними захисниками суверенітету і територіальної цілісності України, – акцентував Глава держави. – Слава тих, що полягли за нашу з вами свободу, житиме вічно.

Потому Президент разом із громадою на Красному Полі вшанував світлу пам’ять захисників України хвилиною мовчання, - повідомляє прес-служба Закарпастької ОДА. 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.