Новини

«Міс Мукачево 2013» Аліна Гороховська: «Головне, щоб у дівчини була родзинка!»

Конкурс «Міс Мукачево 2013» показав, що мукачівці віддають перевагу вишуканим, інтелігентним і стильним дівчатам.

Нещодавно мукачівському драмтеатрі вирували емоції, переживання та боротьба за першість: обиралася найгарніша дівчина міста. Сьогодні, коли пристрасті трохи вляглися, маємо можливість більш спокійно та тверезо подивитись на речі. Конкурс «Міс Мукачево 2013» мав показати, наскільки гарні наші дівчата – гордість нашого міста.

Красу конкурс показав, але, скажемо відверто, одночасно показав загальні суспільні хиби, низький рівень культури та толерантності, що супроводжують усі конкурси такого рівня. Тому спробуємо заглянути за лаштунки конкурсу і об’єктивно дати йому оцінку.

Можна тільки вітати людей, які щось роблять. Організатори цього конкурсу все-таки з року в рік проводять «Міс Мукачево» і при всіх його вадах це – позитив. Безперечно, багато організаційних прорахунків. Але вони є і у конкурсах набагато вищого рівня, у яких, до речі, бюджет зовсім не такий, наскільки я порозумів як журналіст, який спостерігав за цим конкурсом, його організатори проводили його за майже відсутності фінансування, з власної ініціативи, а одним із головних фінансових спонсорів був Олексій Фазекош, який системно присутній у громадському житті Мукачева і краю. Організаційні моменти конкурсу, відбір конкурсанток – так званий кастинг, і сам конкурс з його сумнівно новаційним, а скоріше відверто тривіальним виходом на сцену в національних костюмах, і склад журі, і інші моменти можна критикувати. Але виникає цілком законне запитання – а судді хто? Конкурс відбувся, місто отримало гарне шоу, і, як на мене, достойну переможницю. Стосовно ж пліток і пліток недоброзичливців і незадоволених, так вони є у будь-якій справі. Тому поздоровляємо з заслуженою перемогою переможницю даного конкурсу – чарівну Аліну, і беремо у неї інтерв’ю, яке, думаю, зацікавить нашу публіку.

– Як ти дізналась про конкурс, і чому вирішила брати участь?

–  Про конкурс мені розповів однокласник, буквально увечері перед кастингом. Я навіть не порадилася з мамою, бо вона поїхала в санаторій. Я вирішила так – якщо пройду кастинг, тоді скажу мамі. Додам, що з дитинства я була не дуже впевнена у собі, і для мене це був внутрішній подвиг. І є ще одна дуже прагматична мета – я ніколи не була за кордоном і все життя мріяла подорожувати, а головним призом конкурсу була саме подорож до Європи. А ще мене підштовхувала мамина корона, яку вона свого часу отримала як І Віце-міс конкурсу «Міс Західна Україна».

– Отже, кастинг…

– Було більше 20-ти дівчат, все проходило досить швидко. Питання були типові: «Для чого ти прийшла?», «Чим займаєшся?». Мене спитали, яка співачка мені подобається, я відповіла – Адель. Спитали, чи можу виконати її пісню, я і виконала. Взагалі, я розраховувала, що будуть питання більш серйозні.

– Як ви готувались до конкурсу?

Нас готувала «Міс Мукачево – 2012» Тетяна Шавкова. Я хочу подякувати, вона за такий короткий термін змогла підготувати усіх учасниць до достойного виступу.

– Що запам’яталося з самого конкурсу?

– Мені сподобалося, що дівчата були дружніми на репетиціях, допомагали одна одній. Усі дівчата були надзвичайно обдарованими. Я до останнього моменту була впевнена, що переможе Ольга Штих. Дуже шкода, що вона пішла з конкурсу без жодної нагороди. Я вважаю, що саме це було найбільшим «мінусом» організаторів – те, що троє дівчат пішли звідти без жодної відзнаки. Рівень проведення був шалений. Нам не дали можливості підготуватися, визвучитися. Якби я знала, що є можливість скористатися фонограмою, краще б я це зробила – бо під час виступу я просто не чула себе.

– Що б ви змінили у конкурсі?

– На мою думку, на конкурсі краси має бути, окрім інших, конкурс купальників та конкурс інтелектуальний. Бікіні, на жаль, відмінили через вікову категорію. Натомість, мені видали для виступу спортивний одяг на кілька розмірів більший від мого.

– З конкурсом все зрозуміло. А чим ти захоплюєшся, окрім конкурсів краси?

– У мене є чітка мета – я хочу стати архітектором. Це не заважатиме мені мандрувати по світу. Я з відзнакою закінчила дитячу художню школу ім. Мункачі. Обрала економічний нахил у коледжі, адже він дасть максимально наблизитись до точних обрахунків. Я вже навіть обрала ВУЗ, до якого подам документи – це столичний КНУБА.

– Кажуть, що ти похресниця одного з члені в журі – Олексія Фазекоша?

– Ага, а ще я з ним скоро одружуся)

– А батьки в курсі?

– Вони не заперечують, бо жених завидний.

– Що ви побажаєте іншим учасницям?

– Зосередитися на перемозі, а не на міжусобицях. Якщо б перемогла інша, я би з радістю її привітала. І це було би для мене поштовхом для подальшого самовдосконалення, щоб перемогти наступного року.

– Кому з цьогорічних учасниць ти хотіла би одягнути корону наступного року?

– Наскільки я знаю, що Андріана вже не перший раз бере участь у конкурсі і вона просто зобов’язана перемогти. Я з радістю одягну їй корону «Міс Мукачево 2014».

– Ти будеш брати участь в інших регіональних чи Національних конкурсах краси?

– Я ще над цим не думала. Це дуже величезна відповідальність – представляти місто на обласному конкурсі. З іншого боку, ця перемога додала впевненості у собі і я, скоріш за все, спробую. А на разі я читаю книжку «Портрет Доріана Грея» і думаю: «Цікаво, чи будуть такі, як Доріан Грей, читати моє інтерв’ю?» Тому що реалії життя часто не співпадають з уявним світом. В ідеалі у Оскара Уальда Доріан Грей був весь такий чистий і невинний, а у новій версії – у фільмі він абсолютно цинічний і прагматичний.

Наталія, мама Аліни: «Мене не було у місті, і тут отримую дзвінок: «Мамо, я пройшла кастинг на «Міс Мукачево!» Я була настільки шокована, що відповіла: «Для чого це тобі?». Хоча, звичайно, у той момент я гордилася своєю донькою, і шкодувала, що мене немає поруч. Довелося вболівати на відстані та давати поради по телефону. Просила своїх подруг, щоб допомогли з одягом, з зачіскою, з макіяжем. Дуже боляче було читати коментарі у соціальних мережах, часто їх автори переходили на особисті безпідставні образи. Колись у них будуть власні діти, і вони мене зрозуміють».

Олексій Фазекош, голова Ради адвокатів Закарпаття, голова Мукачівської міськрайонної спілки підприємців: «Прочитав багато коментарів відносно перемоги Аліни Гороховської. Що тут сказати – все правда. Крім того, я дійсно чекатиму, коли їй виповниться 17 років, щоб я міг на ній одружитися. Все».

Інтерв’ю взяв Юрій Кравчук, Центр журналістських досліджень

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.